Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Βόνιτσα για την Καθαρά Δευτέρα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Φεβρουαρίου 2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Βόνιτσα για την Καθαρά Δευτέρα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Βόνιτσα για την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου λόγο του εθίμου του (Γληγοράκη - Αχυρένιου)

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου στην Βόνιτσα και το δρώμενο του Γληγοράκη – Αχυρένιου.

Για την ασφαλή κάθοδο των αρμάτων και του γκρουπ του «Γληγοράκη» είναι απαραίτητες και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και των κλείσιμο της κεντρικής λεωφόρου της Βόνιτσας (Ελευθερίου Βενιζέλου) την Καθαρά Δευτέρα από τις 15:30 έως της 17:00 .

Επίσης κλειστή θα είναι η παραλιακή οδός από το ύψος του Δημαρχείου στην Βόνιτσα και της Τράπεζας Πειραιώς έως τη Μαρίνα της Βόνιτσας στο ύψος του παρκινγκ της παραλίας από τις 10:00 έως τις 19:00.

Είναι μια καλή ευκαιρία οι ντόπιοι αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες που θα περάσουν από την Βόνιτσα για το έθιμο του Γληγοράκη - Αχυρένιου να απολαύσουν την παραλία της Βόνιτσας , τον καφέ τους , το ποτό τους και το φαγητό τους χωρίς κίνηση.

Να ενημερώσουμε ότι μόνο για την Καθαρά Δευτέρα ο δρόμος που έρχεται πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας στην περιοχή «ΧΩΡΑ» θα είναι ανοικτός για την πρόσβαση στο παρκινγκ της παραλίας.

Για τους επισκέπτες που θα έρθουν από τις 14:00 και μετά στην Βόνιτσα για το καρναβάλι και το έθιμο του "Γληγοράκη" προτείνεται ως χώρος στάθμευσης το άλσος της Σάλτινης που απέχει 800 μέτρα από την παραλία της Βόνιτσας και την κεντρική λεωφόρο που θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση.

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας για το κλείσιμο της κεντρικής λεωφόρου της Βόνιτσας αναφέρει τα εξής :

Απόφαση για εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Βόνιτσας έλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δημήτρης Γαλαζούλας.,

Προβλέπει τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την Καθαρά Δευτέρα για την ομαλή διεξαγωγή των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 , κατά τις ώρες 15.30΄ έως και 17.00΄ στην πόλη της Βόνιτσας:

Αναλυτικά :


α) Τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κ. Δευτέρα 27/02/2023, κατά τις ώρες 15.30΄ έως και 17.00΄ στην πόλη της Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας :

α) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από την διασταύρωση αυτής με την δημοτική οδό Ν. Στράτου (χ/θ 35+300), έως και την διασταύρωσή της με την Επαρχιακή Οδό Βόνιτσας – Αστακού (Θέση Βρυσούλα – χ/θ 36+000), κατά τις ώρες 15.30΄ έως 17.00΄ της Κ. Δευτέρας 27/02/2023 και την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

β) Την απαγόρευση στάθμευσης στο ανωτέρω τμήμα της δημοτικής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά τις ώρες 13.30΄ έως 17.30΄ της Κ. Δευτέρας 27/02/2023.

Τα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου – Βόνιτσας.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος
Παντελής Αποστολάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad