Χειροτονία διακόνου στο Λεσίνι Μεσολογγίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαΐου 2023

Χειροτονία διακόνου στο Λεσίνι Μεσολογγίου


Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός:
«Γίνεσαι κληρικός σε μια εποχή αδυσώπητης μοναξιάς»

Χειροτονία διακόνου στο Λεσίνι Μεσολογγίου

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στο Λεσίνι Μεσολογγίου ιερούργησε την Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον μοναχό Θεολόγο Κουρμπάνη, τον οποίο εισήγαγε στο μοναχικό πολίτευμα, δια της Ακολουθίας της Ρασοευχής, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023, στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, μετονομάσας αυτόν από Ιωάννη σε Θεολόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού λέγοντας ότι σε αυτό διακρίνουμε την συνάντηση του Χριστού με τον άνθρωπο, του Δημιουργού με το δημιούργημά Του. Ανάμεσα σε ένα πλήθος κουρασμένων, πονεμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων ο Χριστός διακρίνει τον παραλυτικό που για 38 ολόκληρα χρόνια με υπομονή παραμένει στον ίδιο τόπο και αναμένει να λάβει τη θεραπεία. Τρεις εμπειρίες κυριαρχούν μέσα στην καρδιά του, η εμπειρία της αμαρτίας, του πόνου και της υπομονής. Και έρχεται ο Χριστός και στρέφει τα μάτια Τού μόνο σε εκείνον και του προσφέρει την αποκατάσταση της υγείας του και τη σωτηρία.

Το έργο αυτό έχει παραδώσει ο Χριστός στην Εκκλησία και στους ιερείς τόνισε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο διάκονο. Να αναζητούμε τους δυστυχισμένους ανθρώπους, τους ανθρώπους πού φέρουν πάνω τους τα στίγματα της αμαρτίας και της ασθένειας. Να αναζητούμε το κάθε πρόσωπο χωριστά με διάκριση και σεβασμό ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν έχουμε δικαίωμα να εξουσιάζουμε τους ανθρώπους, ούτε να τους μετατρέψουμε σε οπαδούς μας. «Να θυμάσαι πόσο διακριτικά πλησίασε ο Χριστός τον παραλυτικό και πόσο διακριτικά απομακρύνθηκε από κοντά του μετά την θεραπεία του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε στον π. Θεολόγο ότι «γίνεσαι κληρικός σε μία εποχή αδυσώπητης μοναξιάς, σε μια εποχή που κυριαρχεί το «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω». Σήμερα ο άνθρωπος είναι μόνος του, εγκλωβισμένος στην αμαρτία και στη μοναξιά του και αναμένει τον Θεό∙ λαχταρά την παρουσία του Θεού στη ζωή του. Δικό σου έργο σου θα είναι να εμφανίσεις τον Χριστό στη ζωή των ανθρώπων».

Ολοκληρώνοντας τις παραινέσεις του στο νέο κληρικό ο Σεβασμιώτατος τον προέτρεψε να παραμείνει απλός και ταπεινός στην ζωή του, να μαθητεύει πλησίον του πνευματικού του πατρός, του π. Χριστοφόρου Χρόνη, τον οποίο χαρακτήρισε ικανό, διακριτικό και έμπειρο κληρικό, αλλά και πλησίον των παλαιοτέρων ιερέων, να έχει ζήλο για τη Θεία Λατρεία και να συμπεριφέρεται με διακριτικό, σοφό και πνευματικό τρόπο στους ανθρώπους.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κατοίκων του χωριού που με συγκίνηση αναφώνησαν το άξιος και ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη για την επίσκεψη στην Ενορία τους. Μεταξύ αυτών ήταν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκαν τον παλαιό Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, βυζαντινό μνημείο του 13ου αιώνα, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του μνημείου, την θρησκευτική και πολιτισμική του αξία, καθώς και για τις συνεχείς προσπάθειες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Αύριο το πρωί, κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νεοχωρίου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Θεολόγου Κουρμπάνη.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/Jt3L2RzDYvuVQikp7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad