Νέα Καθηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαΐου 2023

Νέα Καθηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού


Νέα Καθηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου

Νέα Καθηγουμένη εξέλεξε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, 7 Μαΐου 2023 η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού Μέγα Δένδρου Θέρμου, εις διαδοχήν της μακαριστής πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Ευθυμίας Γκελτή.

Μετά την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, συνήλθε η Αδελφότητα για την διαδικασία των εκλογών. Ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, προς διακρίβωση της εκλογικής διαδικασίας, ορίσθηκε και παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης.

Γενομένης της σχετικής διαδικασίας εξελέγη παμψηφεί νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, η οσιολογιωτάτη Μοναχή Χαριτίνη, ενώ η εκλογή της γνωστοποιήθηκε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Ακολούθησε ευχαριστήριος δέηση και τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης Ευθυμίας από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κοινοποιήθηκε στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ευχήθηκε στην νέα Καθηγουμένη καλή στερέωση και ενίσχυση στο βαρυσήμαντο διακόνημά της, ενώ προσεχώς θα καθορίσει την ημερομηνία της Ενθρονίσεώς της.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς ΜητροπόλεωςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad