Ανάβει "πράσινο" για το δρόμο 'Aκτιο - Αμβρακία - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαρτίου 2010

Ανάβει "πράσινο" για το δρόμο 'Aκτιο - Αμβρακία

Στις 12 Μαρτίου θα «πέσουν» οι υπογραφές για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΄Ακτιο – Αμβρακία.

Από το υπουργείο υποδομών κλήθηκαν οι ανάδοχοι του έργου να υπογράψουν τις συμβάσεις, και όλα δείχνουν ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν τα έργα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να εγκατασταθούν και τα συνεργεία.
Πρόκειται .....

για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τη δυτική Ελλάδα, αφού θα συνδέεται κάθετα με την υπό κατασκευή Ιόνια Οδό,την οποία και θα συνδέσει με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου, αξιοποιώντας πλήρως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου.

Ο οδικός άξονας 'Aκτιο - Αμβρακία είναι μήκους 48,50 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατασκευή του θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο.

Για το έργο υπάρχουν 4 ταυτόχρονες εργολαβίες και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι επτά ανισόπεδοι κόμβοι, είκοσι έξι κάτω διαβάσεις, τέσσερις άνω διαβάσεις, τρεις κοιλαδογέφυρες και επτά γέφυρες ρεμάτων, ενώ η κατασκευή του έργου αναμένεται να διαρκέσει 3 χρόνια.

Εκτός από την τουριστική ανάπτυξη που θα φέρει αυτός ο δρόμος στους νομούς, από τους οποίους διέρχεται θα βελτιώσει και την καθημερινότητα των πολιτών, με την αποσυμφόρηση της εθνικής οδού Αγρινίου - Αμφιλοχίας η οποία σήμερα διέρχεται από το κέντρο της Αμφιλοχίας, μειώνοντας παράλληλα αισθητά και τις αποστάσεις.

Καταλήγοντας,  όχι μόνο δεν πρόκειται για δύσκολο έργο αλλά απεναντίας από τα πλέον εύκολα αφού δεν απαιτούνται ούτε σήραγγες, ούτε κοιλαδογέφυρες, ενώ και το έδαφος από όπου πρόκειται να περάσει ο δρόμος είναι το πλέον κατάλληλο.


Πηγή - Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad