Ένας προϊστορικός καρχαρίας! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

04 Μαρτίου 2010

Ένας προϊστορικός καρχαρίας!


Ο προϊστορικός καρχαρίας που βλέπετε στη φωτογραφία, ανακαλύφθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια στο λιμάνι Awashima της περιοχής Shizuoka, έξω από το Τόκιο.

Οι ψαράδες που τον εντόπισαν ειδοποίησαν έντρομοι τους υπευθύνους του θαλάσσιου πάρκου Awashima Marine Park, ότι ένα "θαλάσσιο τέρας" πλησιάζει τις ακτές.

 Αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή και μετά από συντονισμένες προσπάθειες, το "τέρας" πιάστηκε και μεταφέρθηκε σε μία από τις δεξαμενές του ενυδρείου. Πρόκειται για.....


έναν θηλυκό προϊστορικό καρχαρία, μήκους 1,6 μέτρων που συνήθως ζει σε βάθος 600 έως 1800 μέτρων. Αυτός είναι και ο λόγος που η θέαση του είναι εξαιρετικά σπάνια σε σημείο που να θεωρείται εξαφανισμένος και να αποτελεί ένα "ζωντανό απολίθωμα"

  "Η πρώτη μας εκτίμηση ήταν πως ο καρχαρίας ανέβηκε τόσο ψηλά στην επιφάνεια της θάλασσας γιατί ήταν άρρωστος, παρά το ότι φαινότανε να είναι σε καλή κατάσταση", δήλωσαν οι εργαζόμενοι στο ενυδρείο και δυστυχώς λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν αφού το ζώο ξεψύχησε.

  Είχαν προλάβει τουλάχιστον να το μαγνητοσκοπήσουν, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες πλάσματα στο βυθό της θάλασσας που επειδή ζουν σε βάθη που δεν μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, μας είναι εντελώς άγνωστα. Αυτό, προσθέτουν, έχει σαν αποτέλεσμα εαν κάποια στιγμή τα συναντήσουμε να τα θεωρούμε αυτομάτως "τέρατα"!

Δείτε το βίντεο.....
Πηγή - Pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad