Ο νεκρός της Δάφνης Λ. Φούντας με το ξεχωριστό προφίλ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

13 Μαρτίου 2010

Ο νεκρός της Δάφνης Λ. Φούντας με το ξεχωριστό προφίλ

Τρομοκράτης με ξεχωριστό προφίλ ήταν ο νεκρός της Δάφνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ του Σαββάτου.

Παιδί αστικής οικογένειας, με διευθυντική θέση στην εταιρεία που δούλευε, με γονείς...

γιατρούς και θείο πρώην βουλευτή της ΝΔ, δεν έκρυβε τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι οικείοι του θεωρούσαν ωστόσο ότι η δράση του περιοριζόταν σε διαδηλώσεις...

Ο νεκρός ήταν μάλιστα “γείτονας” της ΓΑΔΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου. Έμενε πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ωστόσο ποτέ δεν είχε κινήσει υποψίες.

Ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Δάφνη, καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία. Ο πατέρας του είναι απόστρατος στρατιωτικός γιατρός και είχε διατελέσει διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Ο ίδιος είχε σπουδάσει στο Βιολογικό της Πάτρας και είχε μία επιτυχημένη καριέρα ως διευθυντής του τμήματος μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας – εργαστηρίου με έδρα την Αθήνα. Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο Αγρίνιο, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο θείος του και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Αλεξόπουλος.

Ο Φούντας είχε στενές σχέσεις με τον αναρχικό χώρο. Συμμετείχε στην αναρχική ομάδα “Μαύρο αγκάθι”, η οποία εξέδιδε το περιοδικό “Δρόμοι της Οργής”. Επίσης είχε παίξει ρόλο στην ομάδα “Συνεργασία αναρχικών ομάδων και ατόμων για την κοινωνική αλληλεγγύη και πολύμορφη δράση”. Η ομάδα εξέδιδε κείμενα συμπαράστασης στα μέλη της 17 Ν που κρατούνται στον Κορυδαλλό.

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν μάλιστα ότι “οι κινήσεις του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές” καθώς “ποτέ δεν είχε κινήσει υποψίες”. Η Αντιτρομοκρατική είχε ασχοληθεί μαζί του όταν είχε γίνει έκρηξη στα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στους Αμπελοκήπους, - και αυτό γιατί έμενε κοντά – ωστόσο δεν είχε προκύψει τίποτα.Πηγή - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad