"Έσπασε" και το PS3 - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαρτίου 2010

"Έσπασε" και το PS3

Ο Hotz, που έγινε γνωστός όταν κατόρθωσε να "σπάσει" το iPhone της Apple, δήλωσε ότι αποφάσισε να δημοσιεύσει το crack για να δει πως μπορούν και άλλοι να το εκμεταλλευτούν
Λίγες ημέρες αφού ο George Hotz ανακοίνωσε ότι κατάφερε να "σπάσει" τη δημοφιλή κονσόλα, Playstation 3 της Sony, ώστε να τρέχει το δικό του software, ανήρτησε το crack στο διαδίκτυο.

Ο Hotz μετά από πέντε εβδομάδες δουλειάς πάνω στο PS3, κατάφερε ....
να "σπάσει" την κονσόλα, χρησιμοποιώντας "απλό hardware εφαρμοσμένο έξυπνα, αλλά όχι και τόσο απλό software", αναφέρει στο post.
Οι κονσόλες Playstation 3 είναι σχεδιασμένες ώστε να τρέχουν software, το οποίο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο αποκλειστικά από τη Sony. Αυτό αποτελεί μέρος ενός πολύπλοκου συστήματος για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο έχει ως σκοπό να αποτρέπει τη χρήση πειρατικού software. Ο Hotz, όμως, κατάφερε να παρακάμψει την ψηφιακή προστασία της συσκευής.
Με τη διάθεση του crack στο διαδίκτυο, πολλοί αναμένεται να είναι οι προγραμματιστές που θα αρχίσουν να εξετάζουν διεξοδικά τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να διεισδύσουν ακόμα πιο βαθιά στο σύστημα της κονσόλας. Για κάποιους ο κύριος στόχος θα είναι να καταρρίψουν το σύστημα κωδικοποίησης που διασφαλίζει ότι τα παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών δεν θα λειτουργούν στο PS3. Άλλοι, ίσως παρακινηθούν από την πρόκληση να καταφέρουν να τρέχουν το δικό τους λογισμικό στην πανίσχυρη πλατφόρμα του Playstation 3.
"To PS3 έχει πλέον "σπάσει", οπότε είναι δική σας δουλειά να βρείτε τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε με την κονσόλα" έγραψε ο Hotz.
Το crack που ανακάλυψε ο Hotz, δουλεύει με το OtherOS χαρακτηριστικό του PS3, το οποίο επιτρέπει σε ένα δεύτερο λειτουργικό να εγκατασταθεί στη συσκευή. Το συγκεκριμένο, όμως, χαρακτηριστικό δεν υφίσταται στις πιο πρόσφατες κονσόλες, τις επονομαζόμενες "PS3 Slim".
Τον κώδικα εξετάζει, επίσης και η Sony. Η gaming ομάδα της στο Τόκυο, η Sony Computer Entertainment, δήλωσε ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς του Hotz, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Αν το software βελτιωθεί, η Sony θα αναγκαστεί να διαθέσει μια firmware αναβάθμιση για να κλείσει την τρύπα ή τρύπες, τις οποίες χρησιμοποίησε ο Hotz για να διεισδύσει στο σύστημα.

Πηγή - pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad