Πουλήθηκε ένα γράμμα από τον Τιτανικό για 55.000 ευρώ! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

22 Απριλίου 2010

Πουλήθηκε ένα γράμμα από τον Τιτανικό για 55.000 ευρώ!

Το ναυάγιο του Τιτανικού θεωρείται ένα από τα τραγικότερα ναυάγια όλων των εποχών. Πάνω από 1000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφήνοντας τους δικούς τους ανθρώπους να θρηνούν για ένα τόσο άδικο θάνατο.

  Ο Adolphe Saafeld ήταν...
ένας από τους επιβάτες Α’ κατηγορίας που είχε την "τύχη" να ταξιδέψει με αυτό το θαύμα της ναυπηγικής, όπως το είχαν πολλάκις αποκαλέσει σημαντικά περιοδικά και εφημερίδες της εποχής.
Στο ταξίδι αυτό η "άτυχη" γυναίκα του δεν θα τον συνόδευε, για αυτό και αποφάσισε να της γράψει ένα γράμμα περιγράφοντάς της τι ωραία που περνάει αλλά και πόσο του λείπει!!

  Το γράμμα αυτό διασώθηκε και πουλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δημοπρασία, στην τιμή ρεκόρ των 55. 000 δολαρίων! Μέσα σε μερικές γραμμές, ο Adolphe, προσπαθεί να "ζωντανέψει" το ταξίδι του, ώστε να έχει η γυναίκα του μία εικόνα των όσων ζει!

  Τις δίνει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, αλλά και λεπτομέρειες που θα την κάνουν να φανταστεί στο μυαλό της το πλοίο. Ο δημοπράτης Andew Aldridge, αναφέρει ότι το γράμμα αυτό ξεχωρίζει από τα άλλα που έχουν διασωθεί γιατί δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια: «Μπορείς να δεις μέσα από τα μάτια ενός ταξιδιώτη πώς είναι το πλοίο, τι περιλαμβάνει το μενού του, πώς είναι οι καμπίνες και τι διακόσμηση έχει».

Αγαπημένη μου…

  Με αυτή τη φράση ξεκινάει το γράμμα του Adolphe Saafelf απευθυνόμενος στη σύζυγό του.  «Αγαπημένη μου, πόσο ωραίο είναι το ταξίδι! Εάν δεν άκουγα τον κυματισμό της θάλασσας δεν θα καταλάβαινα ότι ταξίδευα με πλοίο. Τόσο ήρεμο ταξίδι έχουμε».
Ο Τιτανικός φημιζόταν για τα εντυπωσιακά πιάτα και το σέρβις του στους επιβάτες Α’ θέσης και αυτό το διαβάζουμε στη συνέχεια του γράμματος:

  «Σήμερα έφαγα σούπα, στη συνέχεια μπριζόλα με κουνουπίδι και πατάτες τηγανητές. Φυσικά απόλαυσα και ένα μεγάλο ποτήρι από την αγαπημένη μου μπίρα. Όχι, όχι μην ανησυχείς δεν το παράκανα. Ο καιρός είναι πραγματικά υπέροχος. Είμαστε μόνο 370 επιβάτες Α’ θέσης. Μου λείπεις πολύ. Δεν θέλω να ταξιδεύω μόνος μου και να σε αφήνω πίσω. Την επόμενη φορά θα έρθεις μαζί μου!», κατέληγε, μη γνωρίζοντας ότι δεν θα υπήρχε  επόμενη φορά για εκείνον...

Τι γράφει στη γυναίκα τις τελευταίες μέρες πριν τη βύθιση του πλοίου!


  Ο Adolphe σημειώνει στο πάνω μέρος του γράμματος την ημερομηνία και την ώρα. Είναι 10 Απριλίου, ώρα 10 μμ και καθώς το βράδυ πλησιάζει, η απουσία της γυναίκας του είναι πιο έντονη για αυτό αποφασίζει να συνεχίσει το γράμμα του.

  «Το μεσημέρι  έκανα μία μεγάλη βόλτα στο κατάστρωμα του πλοίου και μετά λαγοκοιμήθηκα μέχρι τις 5.00 μμ. Ξεκουράστηκα. Στη συνέχεια πήγα στο σαλόνι του πλοίου όπου έπαιζε η μουσική μπάντα και απόλαυσα μία κούπα καφέ. Δεν ήξερα ότι δεν θα χρειαζόταν να πληρώσω τίποτα για αυτά».

Οι τελευταίες λέξεις...

  «Στις 6 ρίξαμε άγκυρα στο Cherbourg και δύο ρυμουλκά με επιβάτες μας πλησίασαν. Εξαιτίας μίας μικροβλάβης του πλοίου στο Southampton καθυστερήσαμε μία ώρα και πήραμε το δείπνο μας στις 7.30 μμ. Το δείπνο ήταν υπέροχο. Τα πιάτα ήταν πολύ ιδιαίτερα και οι γεύσεις εκλεπτυσμένες. Μου δώσανε ένα τραπέζι για δύο άτομα. Μακάρι να ήσουν κι εσύ εδώ μαζί μου.  Απόλαυσα το δείπνο μου και στη συνέχεια κάπνισα δύο τσιγάρα. Σε λίγο θα πάω να ξαπλώσω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος».

  Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που πρόλαβε να γράψει. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι από τις 10 Απριλίου - που είναι γραμμένη η επιστολή- μέχρι τις 15 που βυθίστηκε το πλοίο, ο Adolphe είναι πιθανό να συνέχισε τη γραπτή ερωτική εξομολόγηση στη σύζυγό του! Δυστυχώς όμως, δεν βρέθηκε άλλο σημείωμα.
  Στις 15 Απριλίου 1912, ο Τιτανικός βυθίζεται παίρνοντας μαζί του 1.517 ψυχές. Ανάμεσα σε αυτές και την ψυχή του Adoplh. Το γράμμα είναι ένα από τα 350 αναμνηστικά της εταιρείας White Star Line και πουλήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 18 Απριλίου.


Πηγή - pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad