Ανδρέας Μακρυπίδης: «Αναγκαία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αστακό» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

22 Απριλίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Αναγκαία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αστακό»

makrypidhs 
O Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης με ερώτηση του, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αναφέρεται στην αναγκαιότητα ίδρυσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αστακό και ζητά...
από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα, και μάλιστα  ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την δημιουργία του Κλιμακίου, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο φυσικός πλούτος , η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής από ενδεχόμενο πυρκαγιάς ή άλλους κινδύνους.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής:
«Αποτελεί αναντίρρητο γεγονός πως ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του μεγέθους του αλλά και της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και της μεγάλης δασοκάλυψης έχει μεγάλες ανάγκες για Πυροσβεστική Προστασία ώστε να θωρακιστεί αποτελεσματικά ο Φυσικός Πλούτος της περιοχής.

Ωστόσο όπως διαπιστώνεται ο ισχύον επιχειρησιακός σχεδιασμός και η υπάρχουσα διάταξη των πυροσβεστικών δυνάμεων στον νομό κρίνεται ανεπαρκής αφού σε πολλές περιπτώσεις τα πυροσβεστικά μέσα χρειάζονται μεγάλο χρόνο για να προσεγγίσουν τις περιοχές ευθύνης τους.

Ειδικότερα ενώ στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν μεγάλες δασικές εκτάσεις, όπως το γνωστό, ιδιαιτέρου κάλλους και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας Δρυόδασος (Βελανιδόδασος) και ταυτόχρονα λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, η περιοχή καλύπτεται επιχειρησιακά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, όπου χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα για να επέμβει. Ταυτόχρονα η περιοχή αναμένεται να αποκτήσει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική από επενδύσεις που δρομολογούνται και άρα θα προκύψουν αυξημένες ανάγκες για πυροσβεστική προστασία σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Συνεπώς για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών κρίνεται εξαιρετικά επιβεβλημένη η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή του ΑστακούΠηγή - panaitoliki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad