Κολυμπήσαμε στα ΠΙΤΟΓΥΡΑ! - Αstakos News - Ειδήσεις από τον Αστακό και την Αιτωλοακαρνανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Ειδήσεις από τον Αστακό και την Αιτωλοακαρνανία

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Οκτωβρίου 2010

Κολυμπήσαμε στα ΠΙΤΟΓΥΡΑ!

Φέτος (όπως και κάθε χρόνο τουλάχιστον εγώ…) περάσαμε 1 εβδομάδα στον Αστακό τον Αύγουστο.

Με χαρά είδα ότι, μάλλον λόγω άδειων τσεπών, ο Αστακός είχε πολύ περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές, χωρίς όμως να μπορώ να συγκρίνω αυτόν τον κόσμο με τον κόσμο που έζησα τις περιόδους από το 1990 έως το 2002….


Σίγουρα σταμάτησαν να επιλέγουν τον Αστακό, αλλά τους λόγους τους φαντάστηκε ποτέ κανείς; Οκ…να έρθω έστω ένα ΠΣΚ, μια εβδομάδα, έτσι σαν συμπλήρωμα στις υπόλοιπες διακοπές μου. Εμ και να έρθω… ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΩ ΕΚΕΙ?? Ο άνθρωπος μόνο με πίτα γύρο δεν ζει. Πόσες φορές θα φάω μαγειρευτό από ΕΝΑ ΜΟΝΟ εστιατόριο στην παραλία? Θα μου πεις ότι έχω και την επιλογή να φάω ψητά στα κάρβουνα… ΠΩ ΠΩ!!!! Τι πρωτότυπο!!! Πουθενά δεν τα βρίσκω αυτά!!! Ούτε στην Αθήνα, ούτε στα νησιά, ούτε καν στα πανηγύρια και τα γήπεδα!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ και πνίγηκε η παραλία???? Ψάξατε πολύ για να κάνετε όλοι την ίδια επένδυση??? Μεγάλες μελέτες πρέπει να εκπονήθηκαν για να επιτευχθεί τέτοιο project….


Πίτες αμφιβόλου ποιότητας μιας και έρχονται έτοιμες + Γύρος από ντόπιο κρέας (στην καλύτερη περίπτωση) που όμως δεν καταφέρνει να τελειώσει την ίδια μέρα που μπαίνει για ψήσιμο άρα διπλοψήνεται + προτηγανισμένες πατάτες που όλοι έχουμε βαρεθεί + ντομάτα,τζατζίκι & κρεμμύδια ντόπια που είναι και το μόνο κορυφαίο + Χωριάτικη σαλάτα που όσο γ…….τη και να είναι, την φτιάχνουμε και σπίτι μας ρε αδερφέ..σιγά την συνταγή + Μπύρα ή coca cola (που όλοι ξέρουμε την μικρή διαφορά αγοράς Μπύρας και Coca Cola σε σχέση με την τιμή πώλησης..) = 6€ το κεφάλι (σε 8-10’ προετοιμασία) -> Κόστος = 0,85€+0,40€+1,00€ = 2,25€

Καλά..το πιο απλό και πιο κερδοφόρο από όλα το σκέφτηκε κανείς?? Το ότι τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ κοστίζουν 1€/κιλό και οι 5 μερίδες (=1 κιλό για τους άσχετους του είδους) σε εστιατόριο αποφέρουν ~17€ τσέπη πως σας φαίνεται?? Άσε που δεν κάνεις «κατάληψη» στην κουζίνα για να ψήνεις 2-3 ώρες τα κρέατα παρά σε κάθε παραγγελία χρειάζεται 5 με 6 λεπτά βράσιμο το μακαρόνι + 2-3 λεπτά τελείωμα του πιάτου (αν έχω προετοιμαστεί από το απόγευμα με τις σάλτσες μου) με τις σάλτσες και το ντεκόρ = 8’/ παραγγελία, σερβίροντας φρέσκα ντόπια προϊόντα και μάλιστα με 5€ το πιάτο!!!!!!

(σε 8’ προετοιμασία…) -> Κόστος = 0,55€+0,40€+0,65= 1,60€

Δείτε και 2 οικονομικές μελέτες που ΦΩΝΑΖΟΥΝ ότι το κρέας πεθαίνει και το γρήγορο φαγητό επιβιώνει (ΚρέαςΓρήγορο Φαγητό) και γιατί πρέπει να στηριχτεί περισσότερο ο τουρισμός στον Αστακό (Λιμάνια)

Βρείτε μου τώρα 80.000 δικαιολογίες για να υποστηρίξετε τα Καλαμάκια του ΚΤΕΛ, τον Πεπίτο στην πλατεία, και τον ΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΟ σουβλατζή με την σχάρα δίπλα στα εκδοτήρια του πλοίου….

ΥΓ1: Για ψάρια δεν έχω κάνει κάν νύξη γιατί θα πάρει η μπάλα και άλλους που αντί να στηρίξουν τα χωριά τους κατέβηκαν προς την θάλασσα να πουλήσουν αυτό που ερχόντουσαν επί χρόνια τουρίστες και ντόπιοι δίπλα στο σπίτι τους να αγοράσουν…..


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad