Πορείες και συγκεντρώσεις με επεισόδια για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Δεκεμβρίου 2010

Πορείες και συγκεντρώσεις με επεισόδια για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών μνήμης που διοργάνωσαν χιλιάδες φοιτητές για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τη δολοφονία του οποίου συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια.

Λίγο πρίν τη 13:00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τον όγκο των συγκεντρωμένων φιοιτητών και πέταξε πέτρες, νεράτζια και μπουκάλια νερού σε δυνάμεις των ΜΑΤ που επιτηρούσαν το χώρο.


Μετά τη 13.00 κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στην οδό Σταδίου, κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Τα περισσότερα από αυτά είχαν κατεβασμένα ρολά. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επενέβησαν για να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Στις 15.30 ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότωφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και άλλα αντικείμενα στα πεζοδρόμια. Στη συνέχεια προξένησαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών κατά την καταδίωξή τους από δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Λίγο μετά τις 17:00 ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε επεισόδια στα Προπύλαια. 'Εβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν μολότοφ, ενώ στις 17:30 σημειώθηκαν νέα επεισόδια αυτή τη φορά στην πλατεία Συντάγματος όταν κουκουλοφόροι πέταξαν και πάλι βόμβες μολότωφ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί.
Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία υπέστη σοκ όταν ενώ βάδιζε στη συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, έσκασε δίπλα της κροτίδα.
Επίσης ένας άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο παγκάκι του Πνευματικού Κέντρου Αθηναίων. Τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκαν νεαροί που τον πέρασαν για ασφαλίτη.
Τέλος ένα ακόμη άτομο βρέθηκε τραυματισμένο στης διαστάυρωση των οδών Αιόλου και Σταδίου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίσθιηκε εξετάζονται.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ, όπου θα γίνει εξακρίβωση στοιχείων και θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είχαν εμπλοκή στα επεισόδια.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην Αθήνα και καθαρίζονται οι δρόμοι από αντικείμενα και φωτιές, προκειμένου να δοθούν στην κυκλοφορία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad