Η Ελλάδα αντιστέκεται - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα αντιστέκεται

Αγωνιστικό ραντεβού στις 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες της μεγάλης 48ωρης απεργίας, δίνουν οι λαϊκές συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων», συνδικαλιστικές οργανώσεις και μεμονωμένοι πολίτες σε μία κινητοποίηση με πανελλαδικό χαρακτήρα, που έχει ως στόχο την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίζονται στη Βουλή.

 To Μεσοπρόθεσμο ψηφίζεται το μεσημέρι της Τετάρτης και ο εφαρμοστικός νόμος το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κάνοντας λόγο για παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν μέσω των ιστοσελίδων τους ότι «αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας».

Στρατηγικός στόχος των κινητοποιήσεων είναι ο αποκλεισμός της Βουλής, την ώρα που βουλευτές όλων των κομμάτων θα ψηφίζουν τους νέους νόμους.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν τους πολίτες που δεν θέλουν να κινηθούν πεζοί, να συμβάλλουν στην περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις 8:00 το πρωί, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με πολύ μικρή ταχύτητα στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η Τροχαία θα τα εκτρέπει, θα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών.

Μέσω της ιστοσελίδας «Άμεση Δημοκρατία», οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στον μαζικό και αποφασιστικό χαρακτήρα του αγώνα τους και καλούν τους πάντες να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν αυτή την επιλογή. Προειδοποιούν, δε, την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας «να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση».

Πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad