Ν. Κακλαμάνης: "Η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή οφείλεται στα κοιτάσματα" - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιουνίου 2011

Ν. Κακλαμάνης: "Η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή οφείλεται στα κοιτάσματα"

Στο ειδικό «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και  υδρογονανθράκων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου άφησε να εννοηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι οφείλεται η πτώση  της κυβέρνησης Καραμανλή!

Σε δήλωσή του...
συγκεκριμένα για τις πιέσεις  που ασκήθηκαν στον Α. Σαμαρά για την συναίνεση,  κατά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, αλλά και για την στάση των ΗΠΑ, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο ξαφνικός δε «έρωτας» του κ. Ομπάμα προς την Ελλάδα υποκρύπτει το ενδιαφέρον του για τα πλουσιότατα κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου, Κρήτης και Κύπρου,  κάτι που, εκτός των άλλων, «πλήρωσε» και ο Κώστας Καραμανλής».

Ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος ανέφερε ακόμα:  «Αυτοί που μετέτρεψαν την Ευρώπη από Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυγλωσσίας και του πολιτισμού, σε μια Ευρώπη των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των στρατηγών (πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία) είναι αυτοί που ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά πλήρη “υποταγή” στις τραγικές, διαχρονικά, πολιτικές τους, που στην Ελλάδα εκφράζονται από την “κυβέρνηση του Μνημονίου”».

Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε επίσης ότι «ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς αντιστάθηκε, ορθώς η πλειοψηφία του λαού αντιστέκεται, με ευπρέπεια και σοβαρότητα, κάτι που, ωστόσο, κινδυνεύει από ακραίες ενέργειες κάποιων ολίγων, που έχουν άλλους στόχους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος δεν είναι ο μοναδικός πρώην υπουργός που έχει υποστηρίξει ότι υπήρξε «ξένος δάκτυλος» στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, καθώς έχει προηγηθεί ο κ. Σ. Χατζηγάκης.

Πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad