Mέρες του 2007 ζεί το Ξηρόμερο - Προς τη Μαχαιρά το μέτωπο της φωτιάς - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Αυγούστου 2011

Mέρες του 2007 ζεί το Ξηρόμερο - Προς τη Μαχαιρά το μέτωπο της φωτιάς

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για άλλη μια μέρα η Αιτωλοακαρνανία.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πρίν από λίγο στο Θέρμο πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου σε λίγο θα τελεστεί ο Εσπερινός στην μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού αφού σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Θέρμο.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς η φωτιά καίει πολύ κοντά σε σπίτια.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Ξηρόμερο καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει στην περιοχή των Φυτειών και κατευθύνεται προς τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στη Μπαμπίνη και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κυκλωθεί αλλά τα μέτωπα είναι πολλά. Αυτή τη στιγμή λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων, η φωτιά οδηγείται προς τη Μαχαιρά ενώ πρίν λίγα λεπτά είχαμε διακοπή ρεύματος στον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή για περίπου μία ώρα.

Πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των πυροσβεστών που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης παραμένει δύσκολο εξαιτίας των ανέμων αλλά της διάσπαση που έχουν υποστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας από τα πολλά μέτωπα των τελευταίων δύο ημερών.

Το παρήγορο είναι πως έχουν έρθει από πολλές περιοχές της χώρας ενισχύσεις -ακόμη και από την Κοζάνη- ωστόσο η εναέρια βοήθεια μέχρι στιγμής δεν κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Μέχρι αυτή την ώρα που έχουν καεί αγροτικές εγκαταστάσεις αλλά και ένα κοπάδι με αιγοπρόβατα.

Δυστυχώς τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και το χειρότερο όλων είναι η διάσπαση που προκαλείται στα εναέρια μέσα. Για παράδειγμα στο μέτωπο που καίει στο δήμο Αμφιλοχίας και συγκεκριμένο σε Άγριλο, Στάνο και Λουτράκι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά η επείγουσα κατάσταση που επικρατεί στο Ξηρόμερο δεν επιτρέπει να γίνουν αυτή την ώρα οι ρίψεις που χρειάζονται για να σβήσει η φωτιά, με αποτέλεσμα τα μέτωπα να παραμένουν ενεργά.

Η περιοχή που καίγεται στις Φυτείες είχε καεί και το 2007 με αποτέλεσμα να υπόκειται για άλλη μια φορά την ίδια καταστροφή.

Να αναφέρουμε πως τον επιτελικό ρόλο της πυροσβεστικής επιχείρησης έχει ο περιφερειακός διοιηκητής της πυροσβεστικής της Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο σημείο έχει στάσει και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για ενημέρωση και εκτιμήση της κατάστασης.

πηγή: aerasfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad