Μαζικές προσφυγές κατά της έκτακτης φορολογίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

17 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζικές προσφυγές κατά της έκτακτης φορολογίας

Σχέδιο κατά του ειδικού τέλους ακινήτων εκπονούν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

 Αντιδράσεις προκάλεσε στους έλληνες πολίτες η νέα φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλει η κυβέρνηση στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...
ενώ την ίδια στιγμή διακεκριμένοι νομικοί, δικηγορικοί σύλλογοι και καταναλωτικές οργανώσεις οργανώνουνμαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά της εν λόγω απόφασης.

Μάλιστα, οι νομικοί κάνουν λόγο για παραβίαση του συντάγματος και της νομιμότητας και αναζητούν τρόπους ώστε οι καταναλωτές να μην πληρώσουν τον φόρο, χωρίς παράλληλα να κινδυνεύουν να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας  διαβεβαιώνει ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην επιβολή του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παραβιάζει τόσο το σύνταγμα όσο και τους όρους της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου που υπέγραφε η ανώνυμη εταιρεία με τον κάθε καταναλωτή.

“Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν καθορίζουν ρητώς τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων. Δεν προκύπτει λοιπόν καμία άλλη υποχρέωση για τους καταναλωτές πέραν της πληρωμής του κόστους του ρεύματος που κατανάλωσαν. Η ρύθμιση που θα επιβάλλει να πληρώσουν οι καταναλωτές έναν φόρο σε τρίτο φορέα παραβιάζει αφενός τους όρους της σύμβασης και αφετέρου τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας των συναλλαγών” διευκρινίζει ο κ. Τσοβόλας, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα μονομερώς να ακυρώσει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Σχέδιο δράσης καταρτίζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προκειμένου να οργανώσουν μαζικές προσφυγές καταναλωτών στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Βαλεργάκης, ο σύλλογος επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή σχέδιο αντίδρασης στο μέτρο, που όμως θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και δεν θα είναι αποσπασματικό, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να προστατευθεί ο καταναλωτής και ετοιμάζει έγγραφα ασφαλιστικών μέτρων για να τα διανείμει στους καταναλωτές.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad