Απαλλοτριώσεις εξπρές για την Ιόνια Οδό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Οκτωβρίου 2011

Απαλλοτριώσεις εξπρές για την Ιόνια Οδό

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις-εξπρές και με μειωμένες τιμές, προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για επανενεργοποίηση του Ολυμπιακού Νόμου και με αυτόν η κυβέρνηση επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων....
για την αποφυγή καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα κατασκευής έργων, άλλα και την κατ' επιταγή της τρόικας μείωση των δημοσίων δαπανών και κατ' επέκταση της οικονομικής συμμετοχής του Δημοσίου στα συγχρηματοδοτούμενα έργα,όπως της Ιονίας Οδού.

Η προώθηση της ρύθμισης κρίνεται αναγκαία, καθώς η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις, αποτέλεσε και ένα από τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στο σταμάτημα της τραπεζικής χρηματοδότησης των πέντε μεγάλων οδικών έργων που κατασκευάζονται με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι απαλλοτριώσεις για τα έργα αυτά, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2009, κάτι που τελικά δεν έγινε.

πηγή: aerasfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad