Βροχή συλλήψεων Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» από την ΕΛ.ΑΣ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Οκτωβρίου 2011

Βροχή συλλήψεων Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» από την ΕΛ.ΑΣ

Εφτά συνολικά "οικονομικοί μετανάστες" προερχόμενοι από την Αλβανία συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές μέσα μόλις δύο ημέρες, μεταξύ αυτών και η συμμορία που χρεώνεται με τους τουλάχιστον δύο βιασμούς γυναικών κατά τη διάρκεια ληστειών σε οικίες.

Και επειδή επικράτησε μια σχετική σύγχυση για το ποια συμμορία συνελήφθη και γιατί...
ας προχωρήσουμε σε ένα πρόχειρο απολογισμό, γιατί χάσαμε το λογαριασμό.

Έτσι πρώτη σύλληψη ήταν αυτή του "Τόνι". Ο "Τόνι" λοιπόν συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 8-10-2011, στον Πειραιά, μετά από επισταμένες αναζητήσεις Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, και έχοντας ηγετικό ρόλο, συγκροτούσε εγκληματικές ομάδες με διαφορετική σύνθεση συνεργών κάθε φορά, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες, με την απειλή Kalashnikov , σε πρατήρια υγρών καυσίμων, Super market , περίπτερα και άλλα καταστήματα, ενώ κατηγοείται για μια ανθρωποκτονία και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αυτός ηγείται άλλης ομάδας Αλβανών και Γεωργιανών που δεν έχουν σχέση
με τους βιαστές.

Η δεύτερη σύλληψη ήταν αυτή των τριών επίσης Αλβανών και επίσης "οικονομικών μεταναστών" που ευθύνονται με επιθέσεις σε σπίτια, ληστείες και βιασμούς. Η "γνωστή" συμμορία των Καλάσνικοφ. Οι δύο βιασμοί γυναικών συνέβησαν ο ένας σήμερα στην Ηλιούπολη με θύμα
40χρονη μητέρα και ο δεύτερος στη Γλυφάδα την περασμένη εβδομάδα, με θύμα επίσης μητέρα δύο παιδιών. Αυτός είναι μεταξύ άλλων και πολιτισμός που έφερε μαζί της η  λαθρομετανάστευση, αλλα για την οποία όλοι, πλην ελαχίστων τηρούν σιγή ιχθύος ωσάν να πρόκειται για θέμα ταμπού.

Η τρίτη σύλληψη Αλβανών έγινε στις 8/10 μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων φορέων της ΕΛΑΣ δηλαδή των Αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Β/Α Αττικής, Αθηνών, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, Άμεσης Δράσης, Τ.Α. Ν. Κόσμου, και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. - και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ- συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 25, και 24 ετών, γιατί λίγη ώρα πριν διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη οικίας στην περιοχή της Ραφήνας.

Συγκεκριμένα οι τρείς (3) ανωτέρω δράστες μαζί με τέταρτο συνεργό τους, που αναζητείται, απογευματινές ώρες χθες (8/10), εισήλθαν εντός μονοκατοικίας στην περιοχή Ντράφι Ραφήνας, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών τον 35χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και αφού ερεύνησαν
όλους τους χώρους αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ καθώς και τα κλειδιά ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο στην συνέχεια αφαίρεσαν.

Να σημειωθεί πως ο ένας 25χρονος αλλοδαπός, είχε αποφυλακισθεί, με περιοριστικούς όρους από τις Δικαστικές Φυλακές Γρεβενών την 24-12-2010, όπου εξέτιε ποινή 7ετούς κάθειρξης για κλοπές και άλλα αδικήματα, έχοντας εκτίσει το 1/3 της συνολικής ποινής. Τώρα το γιατί είχε αποφυλακιστεί είναι άγνωστο. Όπως άγνωστο είναι γιατίο δεν απελάθηκε, αντίθετα τον άφησαν να τριγυρίζει ελεύθερα σε μια χώρα περιορισμένης ούτος ή άλλως κυριαρχίας.

Το υπουργείο δικαιοσύνης όμως φαίνεται πως έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα όπως είναι νομοσχέδια για την εχθροπάθεια, την εγωπάθεια και την δισκοπάθεια, παρά να φροντίζει να κρατά αδίστακτους εγκληματίες στη φυλακή.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ακόμη ένα ειδεχθές περιστατικό έγινε στην Άρτα με τέσσερις αλλοδαπούς "οικονομικοί μετανάστες" και αυτοί, και το βιασμό ανήλικης κόρης μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Τέτοια περιστατικά μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν αλλά και να θέσουν το ερώτημα: Γιατί;

Παρά όλες αυτές τις συλλήψεις κάθε άλλο παρά ασφαλής μπορεί να νιώθει ο Έλληνας πολίτης. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει αξιωματικός της ΓΑΔΑ, "μια συμμορία πιάνουμε δέκα εμφανίζονται".

Ο χρόνος παραμονής τους στη φυλακή είναι επίσης ένα σημαντικό ερώτημα. Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών, οι περισσότεροι βγαίνουν σύντομα έξω πάντα με τους νόμους του υπουργείου δικαιοσύνης.

Η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Το αντίθετο. Η Ελλάδα έχει διαφημιστεί στο εξωτερικό ως η χώρα παράδεισος για πλιατσικολόγημα, και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Εάν δεν καταπολεμηθεί η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης -που δεν θα καταπολεμηθεί- τέτοιες σκηνές θα τις ζούμε καθημερινά.

πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad