Σημείο διακίνησης λαθρομεταναστών η Δυτική Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Οκτωβρίου 2011

Σημείο διακίνησης λαθρομεταναστών η Δυτική Αιτωλοακαρνανία

Τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, φαίνεται πως έχουν βρει άλλο τρόπο εκμετάλλευσης των απελπισμένων αυτών ανθρώπων. Και στα σχέδια τους, στο επίκεντρο είναι η Δυτική Αιτωλωακαρνανία.

Συνεχή είναι πια τα κρούσματα ανεύρεσης μεταναστών στις δυτικές ακτές του νομού, που έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας, που έχει πλέον καταστεί «απλησίαστο» γι’αυτόν τον σκοπό.

Έτσι τα κυκλώματα, προσπαθούν είτε να μεταφέρουν μετανάστες από την Δυτική Αιτωλ/νία στην Ιταλία, είτε να… παρατάνε στην κυριολεξία τους ανθρώπους αυτούς, μέσα στη μέση του πουθενά, όπως έγινε και εχθές στο δρόμο Αστακού – Μύτικα.

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι, φαίνεται πως και σε αυτήν την περίπτωση, υποσχέθηκαν στους μετανάστες ότι θα πρέπει να περπατήσουν στον δρόμο ώστε να φτάσουν σε κάποιο σημείο που δήθεν θα τους παραλάμβανε σκάφος. Όμως το να τους αφήσουν σε τέτοιο κεντρικό δρόμο μέρα μεσημέρι, σημαίνει πως σκάφος δεν υπήρχε και σκοπός τους ήταν οι μετανάστες να συλληφθούν, όπως και έγινε.

Συνολικά και μέχρι αυτήν την ώρα περίπου 30 άτομα έχουν μεταφερθεί στην Α/Δ Ακαρνανίας και αναμένονται άλλα τόσα, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση και άλλων μεταναστών, συνεχίζονται.
Θα ακολουθήσει έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονται νόμιμα στην χώρα μας, ενώ για τους υπόλοιπους θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα πάντως έχει μεταφερθεί πλέον στην Αιτωλ/νία, μετά την λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας. Η καταγραφή συμβάντων σαν το χθεσινό είναι πλέον πολύ συχνή και δεν αποκλείεται εάν συνεχιστεί να ανακινηθούν πάλι ζητήματα δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στον νομό , που θα έχουν πλέον και βάση επιχειρημάτων.

Από την άλλη, είναι δεδομένο πως οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Δυτική Αιτωλ/νία, όπως και του λιμενικού, θα πρέπει να ενισχυθούν.

πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad