Επιστολή της AKARPORT στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο για το Πλατυγιάλι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή της AKARPORT στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο για το Πλατυγιάλι

Επιστολή περί κινδύνου υποβάθμισης ή ακόμη και κλεισίματος του Λιμανιού του Πλατυγιαλίου από το ενδεχόμενο της αναστολής της λειτουργίας του τελωνείου Αστακού, απέστειλε η ΑΚΑRPORT AE στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο....
στην οποία περιγράφονται οι δυσμενείς συνέπειες για το Λιμάνι αλλά και την Οικονομία της περιοχής από μια τέτοια απόφαση.

Μεταξύ των άλλων επιστολή αναφέρονταν και τα εξής:

"Πληροφορηθήκαμε ότι η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου του ΑΣΤΑΚΟΥ και για τo θέμα αυτό, θέλουμε να σας θέσουμε υπ' όψιν τα ακόλουθα.

Η ΝΑΒΙΠΕ προσφέρει σύγχρονες και επαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση των Δημοσίων υπηρεσιών και κυρίως, του Τελωνείου Αστακού, το οποίο στεγάζεται σε τρεις ορόφους με πλήρη και σύγχρονο ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, πλήρη κλιματισμό και υπηρεσίες καθαριότητας του χώρου και παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία διατίθενται δωρεάν. Υπολογίζουμε ότι η ετήσια δαπάνη την οποία καλύπτουμε για λογαριασμό του Τελωνείου υπερβαίνει το ποσό των € 45.000.

Πέραν των κτιριακών εγκαταστάσεων, έχουμε διαθέσει και περιφραγμένο χώρο εκτάσεως 2.500 τ.μ. για την αποκλειστική χρήση του Τελωνείου, στον οποίο γίνονται ακινητοποιήσεις λαθραία κυκλοφορούντων αυτοκινήτων ή και προϊόντων τα οποία κατάσχουν οι υπηρεσίες δίωξης λαθρεμπορίου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένα στοιχεία των αρχείων του Τελωνείου από την ημέρα λειτουργίας της Ελεύθερης Ζώνης και του Τελωνείου τα έσοδα του Δημοσίου ήταν:

2008 - 190 εκατομμύρια
2009 - 5 εκατομμύρια
2010 - 4 εκατομμύρια
2011/9 - 6,5 εκατομμύρια

Τα παραπάνω ποσά τοποθετούν το Τελωνείο Αστακού επικεφαλής σε εισπράξεις από όλα τα Τελωνεία της Δυτικής Ελλάδας.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις της ΝΑΒΙΠΕ είναι οι μεγαλύτερες της Δυτικής Ελλάδος προσφέροντας δυνατότητες εξυπηρέτησης, μεγάλων ποντοπόρων πλοίων και πλοίων μεταφοράς Containers. Σημειωτέον, ότι στην εταιρεία απασχολούνται 100 εργαζόμενοι στις διάφορες δραστηριότητες του Λιμανιού και της Ελεύθερης Ζώνης, οι δε επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έχουν σχέση με την δραστηριότητα της Ε.Ζ. της ΝΑΒΙΠΕ, υπερβαίνουν τους 500.

Η εταιρεία μας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και συνεχίζει ακόμη και σήμερα, ώστε η κίνηση φορτίων μέσω των εγκαταστάσεων του λιμένα της ΝΑΒΙΠΕ να αυξηθεί και κυρίως να αποκτήσει μια μόνιμη ετήσια ροή η οποία να είναι ανάλογη των τεχνικών δυνατοτήτων που διαθέτουν οι υποδομές μας. Από το έτος 2008, οπότε δόθηκε η άδεια λειτουργίας της Ε.Ζ. και μέχρι σήμερα, το Διεθνές Εμπόριο και η Ελληνική Οικονομία διανύουν μια τεράστια οικονομική κρίση. Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειές μας για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της ΝΑΒΙΠΕ αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ μεγαλύτερη δυσκολία, από ότι συνήθως συναντούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εκ των ανωτέρω θεωρούμε ότι καθίσταται σαφές, το πόσο σημαντική και στρατηγικής σημασίας η συνέχιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΝΑΒΙΠΕ οι οποίες κοστίζουν στο κράτος μηδαμινά ενώ στηρίζουν τις προοπτικές νέων επενδύσεων και αύξηση των θέσεων εργασίας. Η αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου Αστακού 0α υποβαθμίσει την ΝΑΒΙΠΕ, θα αποθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές και θα θέση σε άμεσο κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων ανθρώπων στην ΝΑΒΙΠΕ και την ευρύτερη περιοχή.

Για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους παρακαλούμε την προσοχή σας και το προσωπικό σας ενδιαφέρον όντας βέβαιοι ότι μέσα σε όλες τις δυσκολίες που διανύει η πατρίδα μας υποδομές που είναι ικανές να κινήσουν το ενδιαφέρον νέων επενδυτών αξίζει να υποστηριχθούν.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση."

πηγή: aerasfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad