Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ. του δήμου Ξηρομέρου - Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων μεταξύ Λύτρα και Γαλούνη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

30 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ. του δήμου Ξηρομέρου - Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων μεταξύ Λύτρα και Γαλούνη

Σε προσωπική αντιπαράθεση, με βαριές κουβέντες μεταξύ του Αντιδημάρχου Αλυζίας Σπύρου Λύτρα και του εισηγητή της μειοψηφίας Γαλούνη Ερωτόκριτου εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου στον Αστακό, με αφορμή την εκμίσθωση βοθροφόρου οχήµατος από ιδιώτη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών.

Πολλές απόψεις αναπτύχθηκαν στο θέμα λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Ξηρομέρου, εισηγήτρια του οποίου ήταν η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Καραπάνου – Κολοβού Ευθυμία.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Λύτρας Γιάννης αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας Μάκης Βότσης και με πνεύμα συναίνεσης συμφωνήθηκε η από κοινού σύνταξη του ψηφίσματος για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και η προετοιμασία του Δήμου για τη συμμετοχή σε νέα κοινωνικά προγράμματα τα οποία αναμένονται να δρομολογηθούν μετά το νέο έτος.

Κι ενώ όλα φαινόταν ότι θα κατέληγαν ειρηνικά και σε πνεύμα σύμπνοιας στο προτελευταίο θέμα απειλήθηκε σύρραξη και βαριές εκφράσεις ακούστηκαν: Το θέμα είχε να κάνει με την εκμίσθωση βοθροφόρου για τη μεταφορά των λυμάτων της δημοτικής ενότητας Αλυζίας.

Ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας Σπύρος Λύτρας εισήγαγε το θέμα και υποστήριξε την αναγκαιότητα εκμίσθωσης βοθροφόρου από ιδιώτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των δημοτών.

Ο Γαλούνης Ερωτόκριτος εισηγητής της μειοψηφίας, διαφώνησε και αναφέρθηκε ότι το θέμα των λυμάτων αποτελεί «καυτή πατάτα» στα χέρια της δημοτικής αρχής και ότι όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Αλυζίας ο κ. Λύτρας επετίθετο διαρκώς για το θέμα αυτό μιλώντας για μεγάλη ντροπή του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος ανταπάντησε, πήγαν σε θέματα του παρελθόντος οι τόνοι ανέβηκαν και οι επιθέσεις έλαβαν προσωπικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Μουρκούσης μάταια προσπαθούσε να επιβάλει τη τάξη.
Ο Γαλούνης Ερωτόκριτος σχολίασε το στρατιωτικό παρελθόν του αντιδημάρχου και τις απειλές παραίτησης οι οποίες έχουν γίνει ανέκδοτο στην Αλυζία προχωρώντας σε βαριές εκφράσεις του τύπου «νόμιζα ότι οι στρατιωτικοί φοράν παντελόνια αλλά στη περίπτωση σου αυτό δεν ισχύει» και άλλες βαριές φράσεις που πυροδότησαν μεγάλη ένταση.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η πορεία του στο στράτευμα αλλά και του κ. Γαλούνη στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστές σε όλους και τον προκάλεσε την επομένη το πρωί να καταθέσουν δημοσίως το πόθεν έσχες τους αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον κ. Γαλούνη.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα κι ο πρόεδρος έκλεισε το θέμα ταχέως με ψηφοφορία η οποία ενέκρινε την εισήγηση του αντιδημάρχου.

Το Δ.Σ. τελείωσε με το τελευταίο θέμα περί τα μεσάνυχτα και η κόντρα συνεχίστηκε με το κλείσιμο της συνεδρίασης αφού οι δύο άνδρες συνέχισαν να επιτίθεται με χυδαίες εκφράσεις ο ένας στον άλλον και έληξε χάρη στη επέμβαση των ψυχραιμότερων συμβούλων οι οποίοι έπεσαν πάνω τους για να τους χωρίσουν και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Το επεισόδιο αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος αντιπαλότητας πολλών χρόνων στην Αλυζία όμως όπως σχολίαζαν παρατηρητές τα χθεσινοβραδινά ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας.

πηγή: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad