Δημοτικό σχολείο Αστακού: Σχέδιο Comenius - Ένας πράσινος κόσμος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

30 Νοεμβρίου 2011

Δημοτικό σχολείο Αστακού: Σχέδιο Comenius - Ένας πράσινος κόσμος

Αυτό είναι το μήνυμα του σχεδίου Comenius που το σχολείο μας έχει αναλάβει να υλοποιήσει ως τον Ιούνιο του 2013 σε συνεργασία με 4 ακόμα σχολεία της Ευρώπης.

Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα έκαναν πράξη πριν λίγες ημέρες οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας κι οι μαθητές του παραρτήματος του σχολείου μας στο Χοβολιό - επέλεξαν να "συμμετέχουν".

Αρχίσαμε λοιπόν την καλλιέργεια του σχολικού μας λαχανόκηπου, φυτέψαμε τα πρώτα μας λαχανικά και ανυπομονούμε να τα δούμε να μεγαλώνουν.

Μέσα από το σχολικό μας κήπο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να πάρουν πληροφορίες για την καλλιέργεια και τη φροντίδα των φυτών, να κάνουν παρατηρήσεις και να βγάλουν συμπεράσματα, να καταναλώσουν τα ίδια τα προϊόντα που θα παράγει ο κήπος μας και να χρησιμοποιήσουν τον κήπο μαζί με τους δασκάλους τους ως αφορμή για μάθημα στην ύπαιθρο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Αστακού που μας πρόσφερε τα μηχανήματα για την εκσκαφή του χώρου και τη μεταφορά του χώματος καθώς και για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας να σταλεί η υδροφόρα δεξαμενή στο παράρτημα μια και λόγω της διακοπής νερού δεν είχαμε τη δυνατότητα να ποτίσουμε τον κήπο μας. Ο δήμος επίσης δεσμεύτηκε να μεταφέρει χώμα για να γεμίσει το παρτέρι που κατασκευάστηκε στο κεντρικό κτίριο με πρωτοβουλία και έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ώστε και τα παιδιά των μικρότερων τάξεων να έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στις δραστηριότητες του σχεδίου.

Καλή επιτυχία στην πρώτη μας προσπάθεια!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

πηγή: dimotikoastakou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad