Φόβοι για οικολογική καταστροφή στο Πλατυγιάλι - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Φόβοι για οικολογική καταστροφή στο Πλατυγιάλι

Αγώνα δίνουν ειδικά συνεργεία για να αντιμετωπίσουν την θαλάσσια ρύπανση που έχει προκληθεί από την βύθιση μεταφορικού πλοίου στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου. Πρόκειται για το πλοίο «Gerasimos» που είναι κατασκευασμένο το 1970 και έχει μήκος 70 μέτρα.

Μετέφερε ελαιοπυρήνα, δηλαδή το υπόλειμμα της ελιάς έπειτα από την επεξεργασία της στα ελαιοτριβία.


Περιμετρικά του βυθισμένου πλοίου, από το οποίο διακρίνεται μόνο το μπροστινό μέρος, έχουν απλωθεί τα ειδικά συστήματα συγκράτησης ρύπων ενώ έχουν ριχθεί μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών και άλλων χημικών υγρών για να αντιμετωπιστεί η οικολογική καταστροφή από την διαρροή του ελαιοπυρήνα και του καυσίμου του πλοίου.


Το λιμεναρχείο διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τι ευθύνεται για την μετατόπιση του φορτίου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad