Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου: «Δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης από το βυθμισμένο πλοίο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Μαρτίου 2012

Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου: «Δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης από το βυθμισμένο πλοίο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου»

Το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε, στη διάρκεια εκφόρτωσης στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Λιβάνης, προκειμένου να ενημερωθεί και να διαπιστώσει από κοντά πως δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης αφού για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα γύρω από το πλοίο.

Να θυμίσουμε ότι το πλοίο «Γεράσιμος»...
είχε καταπλεύσει στο λιμάνι προκειμένου να φορτώσει ελαιοπυρήνα, (που προορίζονταν για την περιοχή της Παλαίρου) αλλά λόγω μετατόπισης του φορτίου πήρε κλίση και αφού εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, έξι Έλληνες και δύο Ρουμάνους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, βυθίστηκε εντός του λιμανιού.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει για το πώς θα ανελκυστεί ή θα απομακρυνθεί το πλοίο από την περιοχή.

πηγή:aerasfm

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ στη βύθιση του πλοίου με τα ελαιοπύρηνα η διαβεβαίωση του κ. Αντιδημάρχου σε ποιά τεχνολογικά και επιστημονικά κριτήρια βασίζεται περί μη ρύπανσης του αιγιαλού και της θαλάσιας ζώνης. Γιατί δεν καλέσατε κάποια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΥΠΕΚΑ να μεριμνήσει για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ατυχήματος και για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ανασχέσουν την περιβαλλοντική καταστροφή;

    καταγής ιωάννης, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, Μελετητής περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΥΠΕΚΑ. (210 2112112, 26460 41333)john.katagis@eudokimos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad