Συνταγή: Κέικ με τρούφα και ξύσμα πορτοκαλιού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή: Κέικ με τρούφα και ξύσμα πορτοκαλιού

Κέικ με τρούφα και ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά:
5 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
3,5 φλυτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι γάλα ΝΟΥΝΟΥ (μισό νερό-μισό γάλα)
2 βανίλιες
κακάο
λίγη τρούφα
ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη για πολύ ώρα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όση ώρα αναμειγνύονται το υλικά μας εμείς ετοιμάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε καλά, έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα μας λίγο λίγο για να είναι η ζύμη μας μαλακή. Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας προσθέτουμε τις βανίλιες και τέλος ρίχνουμε την τρούφα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έχουμε λαδώσει την φόρμα με λίγο λάδι και ρίχνουμε την μισή και ίσως λίγη παραπάνω ζύμη στην φόρμα και στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο το ανακατεύουμε καλά ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και το προσθέτουμε στην φόρμα του κέικ ρίχνοντάς το από πάνω. Παίρνουμε ένα μαχαιράκι και τρυπάμε το ζυμάρι μας σε όλα τα σημεία ώστε να εισχωρήσει το μείγμα του κακάο στο υπόλοιπο κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Προαιρετικά:
Όταν έχει κρυώσει το κέικ μας ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα.

Καλή επιτυχία!

(Ε.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad