Νερό από τον Αστακό τάζει στον δήμαρχο Ιθάκης ο εμίρης του Κατάρ - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Νερό από τον Αστακό τάζει στον δήμαρχο Ιθάκης ο εμίρης του Κατάρ

Σε βήμα προς βήμα προσέγγιση με το Κατάρ φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα, που αναζητά επενδυτές. Προς το παρόν, ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξιά κι ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξιά πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή.

Τόσο η Οξιά, όσο και άλλα μικρότερα νησιά -μεταξύ των οποίων και τα πέντε που φαίνεται ότι αγόρασε ο εμίρης- είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε, δε, ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό» και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη.

Ο δήμαρχος Ιθάκης ανέφερε ότι η Οξιά είναι 4.200 στρέμματα και τα άλλα 5 νησάκια συνολικά 1.600 στρέμματα.

Ο κ. Κασσιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις του εμίρη του Κατάρ και ανακοίνωσε ότι θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Ιθάκης.


Το νησί Οξιά, έκτασης 4.200 στρεμμάτων, ανήκει στο σύμπλεγμα Εχινάδων και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου, απέναντι από τον Αστακό.

πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad