Δ. Ξηρομέρου: Πρόσληψη προσωπικού 2μηνης σύμβασης για την κάλυψη εποχιακών αναγκών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Μαΐου 2013

Δ. Ξηρομέρου: Πρόσληψη προσωπικού 2μηνης σύμβασης για την κάλυψη εποχιακών αναγκών

Το Δ.Σ. του δήμου Ξηρομέρου στη συνεδρίαση της 22ης Μαΐου 2013, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη εκτάκτων κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό 20 ατόμων για τις εξής θέσεις:

- Δ.Ε. οδηγούς αυτοκινήτων (3)
- Υ.Ε. Εργατών/εργατριών Καθαριότητας (15)
- Δ.Ε. Ναυαγοσωστών (2)

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση:

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από το πρακτικό της με αριθ. 9 /2013 Τακτικής Δημόσιας Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.

Αριθμός Αποφάσεως : 76 / 2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ι.Δ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ – ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, σήμερα την εικοστή δεύτερη ( 22η ) του Μηνός Μαΐου του έτους 2013 ημέρα της Εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 20.00 μ.μ. συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, μετά την από αριθ. πρωτ. 6137 /17.05.2013 έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου κου Παπαναστάση Στυλιανού που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα Μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο Είκοσι Επτά (27) Μελών ευρέθησαν παρόντα Είκοσι (20) Μέλη και ότι σε σύνολο Δεκαεννέα (19) Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ευρέθησαν παρόντες Πρόεδροι Πέντε (5) ήτοι :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                 ΑΠΟΝΤΕΣ

1.           Παπαναστάσης Στυλιανός  (Πρόεδρος)        1.  Λύτρας Σπυρίδων
2.           Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα             2. Γαζέτας  Παναγιώτης
3.           Λιβάνης   Φώτιος                                            3. Καυμενάκης Σπυρίδων
4.           Μαγγίνας Α. Ανδρέας                                     4. Μπαμπούρης  Κωνσταντίνος
5.           Γιώτης Αλέξανδρος                                         5. Ντίνος Απόστολος
6.           Μουρκούσης Βασίλειος                                  6. Τζαχρήστας Παναγιώτης
7.           Μπίτας Νικόλαος                                            7. Λαϊνάς  Κωνσταντίνος (προσήλθε
8.            Ζορμπάς Ιωάννης                                 κατά την συζήτηση του 1ου θέματος Ε.Η.Δ.)
9.           Μητσάνης  Ζώης
10.         Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία  (αποχώρησε κατά την συζήτηση του 14ου
θέματος Η.Δ.)
11.         Λυμπεράτος Σπυρίδων
12.         Ταμπάκης  Ηλίας
13.         Κατσιπάνος Αναστάσιος
14.         Λύτρας Γ. Ιωάννης  (αρχηγός μείζονος μειοψηφίας)
15.         Γαλούνης  Ερωτόκριτος
16.         Ψηλός Παντελής
17.         Κυριάκος Κωνσταντίνος
18.         Ρετούλης Θωμάς
19.         Κατσαούνης Δ. Ελευθέριος
20.         Βότσης Δ. Γεράσιμος (αρχηγός ελάσσονος μειοψηφίας)

Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δ. Κ. Αστακού κος Λιβάνης Αλέξανδρος καθώς και οι Πρόεδροι των Τ. Κ. Βάρνακα κος Πολύζος Βασίλειος , Καραϊσκάκη κος Σόμπολος Απόστολος, Σκουρτούς κος Τζογάνης Σταμάτης και Αρχοντοχωρίου κος Λιοντάκης Γεώργιος.

Στην συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθη ο Δήμαρχος κος Πυθαγόρας Σαμαράς καθώς και ο υπάλληλος του Δήμου κος Γερόλυμος Σωτήριος για την τήρηση των Πρακτικών

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 15ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης , έδωσε τον λόγο στην Αντιδήμαρχο κα Κουμανδράκη- Σαμαρά Κωστούλα η οποία είπε τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 3584/07 ορίζονται τα εξής:

1. Ειδικά επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ν. 2738/1999 (ΦΕΚ 180 Α'). Παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης μέσα στο ανωτέρω δωδεκάμηνο διάστημα ή μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρες. Ο φορέας που διενεργεί την πρόσληψη αποστέλλει τον πίνακα των προσληπτέων κάθε φορά στο Α.Σ.Ε.Π., καθώς και όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της παρούσας περίπτωσης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι απασχολείται ή απασχολήθηκε προσωπικό κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων, εφαρμόζεται η παράγραφος 15 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.

2. Επιτρέπεται η πρόσληψη υπαλλήλου αντίστοιχης ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών που εμφανίζονται σε περίπτωση απουσίας τακτικού, μοναδικού στον κλάδο υπαλλήλου, λόγω κυήσεως, τοκετού και μητρότητας, αργίας ή διαθεσιμότητας και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του κωλύματος.

3. Η πρόσληψη του προσωπικού των ανωτέρω παραγράφων δεν υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280 Α'), όπως ισχύει.»

Επίσης σύμφωνα με την περιπτ. ιε της παρ 2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 3812/09 ορίζεται ότι εξαιρείται των διαδικασιών του ν. 2190/94 το προσωπικό που προσλαμβάνεται για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών. Ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994. Παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης μέσα στο ανωτέρω δωδεκάμηνο διάστημα ή μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Ο φορέας που διενεργεί την πρόσληψη αποστέλλει τον πίνακα των προσληπτέων στο ΑΣΕΠ, καθώς και όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το ΑΣΕΠ διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της παρούσας περίπτωσης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι απασχολείται ή απασχολήθηκε προσωπικό κατά παράβαση των πιο πάνω διατάξεων, εφαρμόζεται η παράγραφος 15 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 7 του άρθρου 5 του ν. 2527/1997.

Α) Στο Δήμο μας κατά τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο παρουσιάζονται συγκεκριμένες πραγματικές ανάγκες στην έδρα το Δήμου, τις Δημοτικές Ενότητες και τις Δημοτικές- Τοπικές Κοινότητες όπως η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα οι δασικές εκτάσεις, εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης βατότητας δρόμων πυρασφάλειας μιας και παρουσιάζονται όλο και περισσότερα κρούσματα πυρκαγιάς .Επίσης αυτό το διάστημα παρατηρείται μεγάλη βλάστηση που είναι επικίνδυνη κατά τη θερινή περίοδο .

Ταυτόχρονα η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία ,όπου κατά τη θερινή περίοδο ο όγκος απορριμμάτων αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης και ο σχετικός κίνδυνος από την μη έγκαιρη αποκομιδή τους επιτείνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αποτελώντας μέγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία .

B) Η πρόσληψη ναυαγοσωστών πέραν της αδιαμφισβήτητης συμβολής τους στην προστασία των λουομένων είναι και υποχρεωτική βάση νόμου (Π.Δ. 23/2000)για την κάλυψη ακτών και παραλιών από 1/6/2012 έως και 31/8/2012.Η μη έγκαιρη πρόσληψη τους επισύρει την επιβολή προστίμων από τις λιμενικές αρχές .

Οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου άνω του διμήνου, υπερβαίνουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων τον ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 21 του ν.2190/94. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτή η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Οι ελλείψεις είναι πολλές και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και για την τοπική οικονομία, που βασίζεται στον τουρισμό, είναι ορατοί. Χωρίς την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων η τοπική κοινωνία και οικονομία είναι καταδικασμένη.

Κατόπιν των ανωτέρω υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη για την περίοδο από 01.07.2013 έως 31.08.2013 και κρίνεται επιτακτική η πρόσληψη Δεκαπέντε (15) Εργατών Καθαριότητας, Δύο (2) Ναυαγοσωστών για τις παραλίες του Αστακού και της Παλιόβαρκας της Δ.Ε. Αλυζίας και Τριών (3) Οδηγών με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών.

Η δαπάνη των αποδοχών των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου διάρκειας όχι ανωτέρω των 2 μηνών , θα βαρύνουν τους ΚΑ:
-20-6041.001 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 15 εργατών Καθαριότητας» με το ποσό των 18.000€ ,
- 20-6041.002 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 3 οδηγών καθαριότητας», με το ποσό των 3.600€
- 70-6041.001 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 2 ναυαγοσωστών» με το ποσό των 2.500€ για τακτικές αποδοχές.

και τους ΚΑ:
-20-6054.001 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ για έκτακτους υπαλλήλους Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – εργατών και οδηγών καθαριότητας» με το ποσό των 8.900€ ,
-70- 6054.001 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 2 ναυαγοσωστών με το ποσό των 1.000€ για εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ.

Ο κος Βότσης Γεράσιμος, εισηγητής της ελάσσονος μειοψηφίας, αναφέρθηκε στην μάστιγα της ανεργίας έκανε λόγο για εμπόριο ελπίδας και τόνισε ότι δεν συμφωνεί με αυτές τις μορφές απασχόλησης (δίμηνες προσλήψεις, stage κ.λ.π.) που δεν λύνουν ούτε το πρόβλημα των εργαζομένων ούτε του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών του. Εξέθεσε την αντίθεση του ότι ο Δήμος δεν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με μόνιμο προσωπικό και πρότεινε προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων που να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του
  • την εισήγηση της Αντιδημάρχου κας Κουμανδράκη- Σαμαρά Κωστούλας και τις έκτακτες κατεπείγουσες εποχιακές ανάγκες, όπως αναλυτικά περιγράφονται σε αυτή
  • το άρθρο 206 του Ν. 3584/07
  • την  περιπτ.  ιε  της  παρ  2  του  άρθρου  14  του  Ν.  2190/94,  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
  • την εξασφαλισμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του έτους 2013 του Δήμου
  • την Εγκύκλιο 33 του ΥΠΕΣΔΔΑ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 29825/7-7-2003
  • την Εγκύκλιο 5 του ΥΠΕΣΔΔΑ  οικ 5345/4-2-2005
  • το Α.Π. οικ.8907/14.02.2007 του ΥΠΕΣΔΔΑ
  • την βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα για την κάλυψη εκτάκτων κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών, Δεκαπέντε (15) Εργατών Καθαριότητας (Υ.Ε.) , Τριών (3) Οδηγών Αυτοκινήτων (Δ.Ε.) και Δύο (2) Ναυαγοσωστών (Δ.Ε.) για τις παραλίες του Αστακού και της Παλιόβαρκας της Δ.Ε. Αλυζίας, με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών , για την περίοδο από 01.07.2013 έως 31.08.2013, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισαγωγικό μέρος και συγκεκριμένα:
  • Δ.Ε Οδηγών Αυτοκινήτων 3 01.07.2013 έως 31.08.2013
  • Υ.Ε.Εργατών/εργατριών Καθαριότητας 15 01.07.2013 έως 31.08.2013
  • Δ.Ε. Ναυαγοσωστών 2 01.07.2013 έως 31.08.2013
Η δαπάνη των αποδοχών των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου διάρκειας όχι ανωτέρω των 2 μηνών, θα βαρύνουν τους ΚΑ: 
-20-6041.001 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 15 εργατών Καθαριότητας» με το ποσό των 18.000€ ,
- 20-6041.002 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 3 οδηγών καθαριότητας», με το ποσό των 3.600€
- 70-6041.001 με τίτλο «Αποδοχές έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 2 ναυαγοσωστών» με το ποσό των 2.500€ για τακτικές αποδοχές.

και τους ΚΑ:
-20-6054.001 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ για έκτακτους υπαλλήλους Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – εργατών και οδηγών καθαριότητας» με το ποσό των 8.900€ ,
-70- 6054.001 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ έκτακτων υπαλλήλων Ι.Δ.Ο.Χ. (δίμηνης διάρκειας) – 2 ναυαγοσωστών με το ποσό των 1.000€ για εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ.

Β. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κο Πυθαγόρα Σαμαρά όπως προβεί στις περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.

Μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου κου Βότση Γεράσιμου για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας.

Απουσίαζε κατά την συζήτηση του θέματος η Δημοτική Σύμβουλος κα Καραπάνου- Κολοβού Ευθυμία.

Απουσίαζαν κατά την λήψη της απόφασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λύτρας Ιωάννης, Κατσιπάνος Αναστάσιος και Λυμπεράτος Σπυρίδων.

Αυτή η Απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθμό 76 / 2013

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.
Για το ανωτέρω θέμα συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Δ.Σ.                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                                  ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad