Δ. Ξηρομέρου: Απόφαση καθορισμού θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (καντίνες) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Μαΐου 2013

Δ. Ξηρομέρου: Απόφαση καθορισμού θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (καντίνες)

Μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Μαΐου 2013, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός θέσεων για υπαίθριο στάσιμο εμπόριο (καντίνες) στο Δήμο Ξηρομέρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις θέσεις στον δήμο Ξηρομέρου που καθορίστηκαν για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου είναι: Αστακός (θέση Άγιος Γεώργιος Αστακού, Μαραθιάς Αστακού) και Αρχοντοχώρι (θέση «Μαυρίκιος»).

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση:

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από το πρακτικό της με αριθ. 9 /2013 Τακτικής  Δημόσιας Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.

Αριθμός Αποφάσεως:  74 / 2013

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, σήμερα την εικοστή δεύτερη ( 22η ) του Μηνός Μαΐου του έτους 2013 ημέρα της Εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 20.00 μ.μ. συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, μετά την από αριθ. πρωτ. 6137 /17.05.2013 έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου κου Παπαναστάση Στυλιανού που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα Μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο Είκοσι Επτά (27) Μελών ευρέθησαν παρόντα Είκοσι (20) Μέλη και ότι σε σύνολο Δεκαεννέα (19)Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ευρέθησαν παρόντες Πρόεδροι Πέντε (5) ήτοι:


ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                 ΑΠΟΝΤΕΣ

1.           Παπαναστάσης Στυλιανός  (Πρόεδρος)        1.  Λύτρας Σπυρίδων
2.           Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα             2. Γαζέτας  Παναγιώτης
3.           Λιβάνης   Φώτιος                                            3. Καυμενάκης Σπυρίδων
4.           Μαγγίνας Α. Ανδρέας                                     4. Μπαμπούρης  Κωνσταντίνος
5.           Γιώτης Αλέξανδρος                                         5. Ντίνος Απόστολος
6.           Μουρκούσης Βασίλειος                                  6. Τζαχρήστας Παναγιώτης
7.           Μπίτας Νικόλαος                                            7. Λαϊνάς  Κωνσταντίνος (προσήλθε
8.           Ζορμπάς Ιωάννης                                 κατά την συζήτηση του 1ου θέματος Ε.Η.Δ.)
9.           Μητσάνης  Ζώης
10.         Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία  (αποχώρησε κατά την συζήτηση του 14ου
θέματος Η.Δ.)
11.         Λυμπεράτος Σπυρίδων
12.         Ταμπάκης  Ηλίας
13.         Κατσιπάνος Αναστάσιος
14.         Λύτρας Γ. Ιωάννης  (αρχηγός μείζονος μειοψηφίας)
15.         Γαλούνης  Ερωτόκριτος
16.         Ψηλός Παντελής
17.         Κυριάκος Κωνσταντίνος
18.         Ρετούλης Θωμάς
19.         Κατσαούνης Δ. Ελευθέριος
20.         Βότσης Δ. Γεράσιμος (αρχηγός ελάσσονος μειοψηφίας)

Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δ. Κ. Αστακού κος Λιβάνης Αλέξανδρος καθώς και οι Πρόεδροι των Τ. Κ. Βάρνακα κος Πολύζος Βασίλειος, Καραϊσκάκη κος Σόμπολος Απόστολος, Σκουρτούς κος Τζογάνης Σταμάτης και Αρχοντοχωρίου κος Λιοντάκης Γεώργιος.

Στην συνεδρίαση κλήθηκε και παρευρέθη ο Δήμαρχος κος Πυθαγόρας Σαμαράς καθώς και ο υπάλληλος του Δήμου κος Γερόλυμος Σωτήριος για την τήρηση των Πρακτικών

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 13ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης , έδωσε τον λόγο στην Αντιδήμαρχο κα Κουμανδράκη- Σαμαρά Κωστούλα η οποία είπε τα εξής:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 73 παρ. 1Β εδάφιο ν, του Ν. 3852/2010 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 του Κ.Δ.Κ.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α’ 114/2006 Δ.Κ.Κ., καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις θέσεις που επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

3. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.2/2012 απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Αρχοντοχωρίου αποφασίζεται ομόφωνα η παραχώρηση κοινοτικού χώρου για χρήση υπαίθριου εμπορίου - τοποθέτηση καντίνας στη θέση «Μαυρίκιος» Αρχοντοχωρίου.

4. Με την αριθ. 15/14.05.2012 Απόφαση της περί «Καθορισμός θέσεων και αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου» η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ομόφωνα καθόρισε τρείς θέσεις για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου: α) στη θέση «Μαυρίκιος» Αρχοντοχωρίου, β)στη θέση «Άγιος Γεώργιος Αστακού» και γ) στη θέση «Μαραθιάς Αστακού».

Επιπλέον, πρότεινε οι ακριβείς θέσεις των καντινών να υποδειχθούν από τους αρμόδιους κατά τόπο Αντιδημάρχους.

H Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κα Καραπάνου- Κολοβού Ευθυμία διαφώνησε με την ανωτέρω εισήγηση διότι με την 10/26.05.2013 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «Γνωμοδότηση επί θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και αδειών τύπου Β΄» και:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» η Επιτροπή Ποιότητας ζωής εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 του Κ.Δ.Κ. στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθορισμός θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 83 του ίδιου νόμου τα συμβούλια των δημοτικών-τοπικών κοινοτήτων προτείνουν στην Επιτροπή ποιότητας ζωής τις θέσεις όπου επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για να διαμορφώσει την εισήγηση της προς το δημοτικό συμβούλιο.

3. Η σχετική νομοθεσία που αφορά το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο είναι οι Ν. 2323/95, Ν.3377/05, Π.Δ.254/05 και Κ.Υ.Α Κ1-164/22-2-11. Σύμφωνα με τα παραπάνω αλλά και μετά το Ν. 4038/2012 «Ρυθμίσεις υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών» και τις Κ1-961/3-5-2012 και Κ1-1784/28-9-2012 εγκυκλίους του υπουργείου ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών και δικτύων ο Δήμος δεν έχει πια την αρμοδιότητα καθορισμού του ανώτατου αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν αλλά γνωμοδοτεί προς τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος και λαμβάνει την σχετική απόφαση.

4.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου δεν γνωμοδότησε για τον αριθμό των αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν καθόρισε τον αριθμό των αδειών στάσιμου εμπορίου, που θα δοθούν το 2013, αφού δεν στείλαμε δική μας απόφαση-γνώμη μέχρι 31 Οκτ 2012, Ομόφωνα γνωμοδότησε όπως τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τους αναφερόμενους στο εισηγητικό μέρος της παρούσας νόμους , Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις , Προεδρικά Διατάγματα και εγκυκλίους σχετικά με την έγκριση θέσεων υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για άδειες τύπου Β’ και θέσεων σταθερού υπαίθριου εμπορίου για άδειες τύπου Β για το έτος 2014 ’, χωρίς καμία εξαίρεση για το παρόν έτος .

Έπειτα από τα ανωτέρω, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να πάρει σχετική απόφαση.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση της Αντιδημάρχου κας Κουμανδράκη- Σαμαρά
Κωστούλα, τις σχετικές διατάξεις και μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Γνωμοδοτεί – καθορίζει τρείς θέσεις για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στο Δήμο Ξηρομέρου, ως κάτωθι:

α) στη θέση «Μαυρίκιος» Αρχοντοχωρίου
β)στη θέση «Άγιος Γεώργιος Αστακού» και
γ) στη θέση «Μαραθιάς Αστακού».

η παραχώρηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Β. Προτείνει οι ακριβείς θέσεις των καντινών να υποδειχθούν από τους αρμόδιους κατά τόπο Αντιδημάρχου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λύτρας Ιωάννης ψήφισε θετικά με την προϋπόθεση ότι έως τώρα έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κολοβού-Καραπάνου Ευθυμίας, Βότση Γεράσιμου, και Κατσιπάνου Αναστάσιου, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας.

Απείχε της ψηφοφορίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ψηλός Παντελής.

Απουσίαζε κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λυμπεράτος Σπυρίδων.

Αυτή η Απόφαση έλαβε αύξοντα Αριθμό 74 / 2013

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.
Για το ανωτέρω θέμα συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Δ.Σ.                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                                  ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad