Σε χωματερή έχει μετατραπεί η παραλία του Μαραθιά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

02 Μαΐου 2013

Σε χωματερή έχει μετατραπεί η παραλία του Μαραθιά

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς και σε όλη τη χώρα επικρατεί αισιοδοξία, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται φέτος ιδιαίτερα αυξημένος.

Στις τουριστικές περιοχές οι δήμοι και οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ήδη έτοιμοι να υποδεχθούν το πρώτο κύμα των επισκεπτών. Για τη δική μας περιοχή, είναι η «Μαγιάτικη Πασχαλιά» που φέρνει ξανά τους χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνες φοιτητές και ετεροδημότες.

Οι θερμοκρασίες μάλιστα οδήγησαν το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες πολίτες στις κοντινές παραλίες και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν περιορίστηκαν στο να απολαύσουν τον ήλιο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εστίασης – αναψυχής, όπου αυτές προσφέρονται, αλλά τόλμησαν το πρώτο τους μπάνιο. Και το ευχαριστήθηκαν πραγματικά. Όλοι… εκτός από εκείνους που επέλεξαν τον Αστακό και την παραλία που τόσο έχουν αγαπήσει, λίγο έξω απ’ την πόλη, στο δρόμο προς Μύτικα. Εκεί, αντί για το ειδυλλιακό τοπίο που είχαν υπόψιν τους, αντίκρισαν μια ανεξέλεγκτη χωματερή…

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες μας μιλούν από μόνες τους. Δεν αποδίδουν ίσως την πραγματική κατάσταση, οι καταγγέλλοντες όμως μιλούν για μια ντροπιαστική κατάσταση: Σκουπίδια που φαίνεται πως είναι θαμμένα, σκουπίδια σκόρπια παντού, σωροί από απορρίμματα που πρόσφατα άδειασαν λίγα μόλις μέτρα απ’ τη θάλασσα. Και δίπλα κοπάδια από αιγοπρόβατα…

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το μικροβιακό φορτίο που έχει συσσωρευτεί καθιστά εντελώς απαγορευτική την κολύμβηση στα νερά του συγκεκριμένου, πανέμορφου κατά τα λοιπά, κολπίσκου, ακόμη κι αν σε λίγο τα σκουπίδια «εξαφανιστούν» και ο χώρος διαμορφωθεί. Τα προηγούμενα χρόνια η εν λόγω παραλία ήταν αγαπημένος και σταθερός προορισμός για πολλές εκατοντάδες Αγρινιωτών και άλλων κατοίκων της Αιτ/νίας, πολλοί απ’ τους οποίους κατασκήνωναν μάλιστα για μέρες στην ακτή. Το φυσικό κάλος προσέλκυε, όμως, και ξένους τουρίστες, ακόμη και θαλαμηγούς που έμπαιναν στον κόλπο.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι αντί να προστατεύουν και να αναδείξουν αυτό το διαμάντι, …έκαναν ότι μπορούσαν, φαίνεται, για να το καταστρέψουν! Αυτή είναι η Αιτωλοακαρνανία της ντροπής. Η Αιτωλοακαρνανία της παρακμής και της αιχμαλωσίας στα δεσμά που η ίδια έχει επιβάλει στον εαυτό της.

Toυ Φώτη Μπερίκου, από την εφημερίδα «Συνείδηση»

πηγή: agriniopress

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad