Δασαρχείο Αμφιλοχίας: Κατάσχεση 10 τόνων παράνομης υλοτομίας στον Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Νοεμβρίου 2013

Δασαρχείο Αμφιλοχίας: Κατάσχεση 10 τόνων παράνομης υλοτομίας στον Δήμο Ξηρομέρου

To Δασαρχείο Αμφιλοχίας ΕΠΙΜΕΝΕΙ ενάντια στα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας.

Καθημερινά οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας βρίσκονται αντιμέτωποι με περιστατικά παράνομης υλοτομίας και διακίνηση δασικών προϊόντων από επίδοξους λαθροϋλοτομους που εκμεταλλεύονται την συνεχόμενη οικονομική κρίση και την αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων με συνέπεια την οικονομική δυσχέρεια χιλιάδων πολιτών.

Η έξαρση των φαινομένων της λαθροϋλοτομίας και άλλων δασικών και αγροτικών αδικημάτων έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και την καταστροφή των πολίτιμων δασικών οικοσυστημάτων και την απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.



Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, στις 16-18 και 19 Νοεμβρίου 2013 κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους του συνολικά 20 χ.κ.μ (10 τόνοι) παράνομα υλοτομημένων δασικών προϊόντων δρυός (βελανιδιάς).

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 6 χ.κ.μ στην περιοχή Αγράμπελου, 7 χ.κ.μ στην περιοχή Προδρόμου, 2 χ.κ.μ στην περιοχή Σουπί Αστακού και 5 χ.κ.μ στην περιοχή Βασιλόπουλο. Όλες οι περιοχές ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου.



Σε όλες τις περιπτώσεις ασκήθηκαν μηνύσεις και ακολούθησαν οι διαδικασίες σύμφωνα με τις της Δασικής Νομοθεσίας.

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται η αποτελεσματικότητα και ο ζήλος με τον οποίο οι υπάλληλοι της εν λόγω Δασικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τους ελέγχους προκειμένω να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους δηλ. στον έλεγχο της λαθροϋλοτομίας -παράνομης θήρας - καταπατήσεων και γενικά των δασικών παραβάσεων αλλά και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας.
 

Υπενθυμίζουμε οτι για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων το Δασαρχείο Αμφιλοχίας λειτουργεί καθημερινά και τις απογευματινές ώρες καθώς και τα Σαββατοκύριακα με συνεργεία επιφυλακής ενω διενεργούνται περιπολίες καθ' όλο το 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad