Παναγιώτης Στάϊκος: Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία του κυρίου Κουρουμπλή για τα φάρμακα - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Νοεμβρίου 2013

Παναγιώτης Στάϊκος: Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία του κυρίου Κουρουμπλή για τα φάρμακα

Αγαπητέ κύριε Κουρουμπλή και «παλιέ μου Σύντροφε, το πάλαι ποτέ»

Αληθινά δεν πίστευα στα μάτια μου και στα αυτιά μου, όταν σας έβλεπα από την τηλεόραση να απαντάτε στον Υπουργό Υγείας κύριο Γεωργιάδη (που ξέρετε πολύ καλά πως ούτε τον ψήφισα, ούτε ανήκω στην παράταξή του).

Αυτά που λέγατε για κάποιο γνώστη του θέματος, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι ήταν είτε προϊόντα άγνοιας, ασχετοσύνης, σύγχυσης ή προϊόντα βλακείας. Όμως εγώ που ξέρω ότι είστε πανέξυπνος και ούτε σε σύγχυση βρισκόσασταν, ούτε άσχετος είστε ή ότι είχατε άγνοια, αφού έχετε διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζω ότι απλά κάνατε στείρα και Λαϊκίστικη - Δημαγωγική Αντιπολίτευση.

Τότε που οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός, Παπαδόπουλος, Μαριλίζα παρίσταναν τους Υπουργούς, αλλά δεν ήταν Υπουργοί, εσείς τι κάνατε;

Τουλάχιστον ο κύριος Γεωργιάδης είναι Υπουργός, γιατί έχει τα κότσια να σπάει αυγά και να κάνει οικονομία στα ταμεία με την μείωση τιμών με ποσόν πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και να εξασφαλίζει φθηνό και καλό φάρμακο και για αυτούς που δεν έχουν ασφάλεια όταν το αγοράζουν.

Αλήθεια ήταν Υπουργός ο πολύς κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος, όταν διαπίστωνε ότι στο Υπουργείο Υγείας υπήρχαν πιράνχας. Ο Υπουργός δεν είναι για να κάνει διαπιστώσεις αλλά για να παίρνει αποφάσεις και να δίνει λύσεις.

Ξέρετε πως τιμολογούσαν οι Πολυεθνικές τα πρωτότυπα φάρμακα, όταν εσείς ήσασταν Γενικός Γραμματέας ή Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργοί οι κύριοι που ανέφερα; Όπως γούσταραν!

Ξέρετε πως τιμολογούνται τα πρωτότυπα φάρμακα των Πολυεθνικών, που Υπουργός είναι ο κύριος Γεωργιάδης; Με βάση τον μέσο όρο των αντίστοιχων χαμηλότερων τιμών τριών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ θα σας κλείσω το στόμα με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.

Όπως προκύπτει από τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2011 (Δηλαδή ήταν οι ίδιες τιμές που ήταν και το 2010 που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και εσείς Βουλευτής του), το Πρωτότυπο καρδιολογικό φάρμακο της Γερμανικής Πολυεθνικής BOEHRINGER ING PRADAXA 60X110 mg είχε λιανική τιμή 149,89 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει φθάσει τα 89,55 ΕΥΡΩ ( Το φάρμακο αυτό είναι ON PATEND, δηλαδή είναι πρωτότυπο, που δεν έχει λήξει η πατέντα του).

Άλλο παράδειγμα το Ψυχοφάρμακο ZYPREXA VELO των 20 mg της Πολυεθνικής LILLY είχε Ιανουάριο του 2011 278,25 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει 144,67 και το γενόσημό του 115,74 ΕΥΡΩ, στο οποίο θα μειωθεί με τον νέο νόμο η τιμή του ακόμη 35%!!!!

Άλλο παράδειγμα το ευρέως διαδεδομένο φάρμακο για το στομάχι της Πολυεθνικής ASTRA-ZENECA NEXIUM των 40 mg x28 τον Ιανουάριο του 2011 είχε 32,6 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει 16,02 ΕΥΡΩ και το γενόσημο του HELIDES των 40 mg x30 tablets έχει 12,82 ΕΥΡΩ και δεν το κατασκευάζει καμιά εταιρεία από τις Ινδίες ή το Μπαγκλαντές, αλλά η Πολυεθνική SANOFI .

Ξέρετε κύριε Κουρουμπλή πως οι περισσότερες Πολυεθνικές κατασκευάζουν τα πρωτότυπα φάρμακά τους σε εργοστάσια Ελληνικών Εταιρειών, οι οποίες παράγουν συγχρόνως και τα δικά τους γενόσημα φάρμακα.

Άρα ντροπή σας κύριε Κουρουμπλή να λέτε αυτές τις μπούρδες στην βουλή.

Τελικά υπηρεσία στην πατρίδα και το Ελληνικό Λαό, που τόσο δοκιμάζεται δεν προσφέρετε εσείς, αλλά ο Υπουργός Υγείας με αυτό τον νόμο που έφερε στην Βουλή και θα εξοικονομήσει πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ στα ταμεία.

Εσάς όμως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της Βουλής, που δεν διστάζετε να τις αλλάζετε σαν πουκάμισα.

Και όλος αυτός ο λαϊκισμός, ο δικός σας και πολλών έχουν κάνει ασθενείς να αρνούνται να πάρουν γενόσημα φάρμακα, καλλών Ελληνικών Εταιρειών, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (ο χρωματιστός κυκλικός δίσκος) από τον Υπολογιστή μου, μέσα από ένα υπερσύγχρονο Ιατρικό Λογισμικό Πρόγραμμα τα ON PATEND φάρμακα είναι το 42,6% αυτών που έχω αναγράψει, τα OF PATEND το 39,6 και τα γενόσημα μόνο 17,6 % , όταν σε χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία, ξεκινάνε από 60% και φθάνουν μέχρι και 80% των αναγραφόμενων φαρμάκων.

Με τέτοια κρίση που υπάρχει, αν δεν λέγατε τέτοιες μπούρδες θα είχατε ποσοστά πάνω από το 48% του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ή το 54% του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ Καραμανλή το 1974.

Τέτοια να λέτε και κάτι ακόμη πιο όμορφα για βιζιτούδες και αν ξεκολλήσετε από το 21% να μου γράψετε.

Αστακός 22/11/2013


Ακολουθούν οι φωτογραφίες και τα έγγραφα:Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad