Δυναμικό παρών έδωσαν οι Ξηρομερίτες της Αθήνας στην εκδήλωση της ΟΠΣΥΞ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικό παρών έδωσαν οι Ξηρομερίτες της Αθήνας στην εκδήλωση της ΟΠΣΥΞ

Πλημμύρισε από Ξηρομερίτες και φίλους η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων του ΟΤΕ στην πλατεία Βικτωρίας για την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) το Σάββατο 18/1/2014.

Τα χορευτικά των Ξηρομερίτικων Συλλόγων Φυτειωτών και Χρυσοβιτσάνων έδωσαν ένα παραδοσιακό περιεχόμενο στην εκδήλωση αυτή.

Η Μαρία Ματζάνα από το Μοναστηράκι μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΟΠΣΥΞ ξεκίνησε την εκδήλωση και καλωσόρισε τον κόσμο, στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου αφού καλωσόρισε και αυτός με την σειρά του τους παριστάμενους, έδωσε ενός λεπτού σιγή για την μνήμη του Άγγελου Μηλιώνη από το Δρυμό και του Φώτη Μπάκα από την Παπαδάτου για την προσφορά τους στο πολιτιστικό κίνημα.

Χαιρετισμό απηύθυναν: Η Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου και ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής.

Το λόγο στην συνέχεια είχαν τα χορευτικά των Συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα» παραδοσιακές στολές χόρεψαν σκοπούς τους τόπου μας.

Τα παιδιά των χορευτικών που έλαβαν μέρος ήταν:

Απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι»: Γεράσιμος Κουτσομπίνας, Μακρής Κώστας, Κοκινάρης Αλέξανδρος. Μαρία Μπενέκου, Ευη Ζανιά, Μαρία Ζανιά, Ηλιάνα Κοκίνου, Βίρνα Κολοβού,Παρασκευή Πατσιά και Μαρκέλα Δημητριάδη.

Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα»: Ταξιάρχης Σάββας, Κιγκόνης Ανδρέας, Σιδεράς Λάμπρος, Σάββα Ελένη, Καλιρόη Γεωργούλα, Κολοβού Κατερίνα, Γεωργίτση Μαρία,Ζορμπά Σταυρούλα και Βάσια Κολοβού.

Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ. την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός, η γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Χολής, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αλέκος Σάββας επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ Νίκος Κασόλας, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Χρήστος Κλαδευτήρας, ο πρόεδρος της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ Φίλιππος Ντόβας, από Μπαμπίνη ο Μπενέκος Σπύρος και Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο πρόεδρος της ΟΣΥΒΑ (Ομοσπονδία Βάλτου) Χρήστος Σαλαούνης, ο πρόεδρος της ΟΣΥΤ (Ομοσπονδία Τριχωνίδας) Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Αντιπρόεδρος ΟΣΥΝ (Ομοσπονδία Ναυπακτίας) Μιχάλης Τσαναής, η Πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ (Ομοσπονδία Μεσολογγίου) Αγγελική Μπερερή, ο π. Πρόεδρος της ΟΣΥΤ Νώντας Σκάνδαλος, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Φίλιππος Φαρμάκης, το μελος της ΠΑΝ.ΣΥ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος των Γαβαλιωτών Άρης Σουφλής, ο π. πρόεδρος της ΟΣΥΕΜ Γιάννης Μπούρος.

Από την Ξηρομερίτικη Εταιρεία λόγου και τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης Τσελεπής και ο Χρήστος Γαζέτας, ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, από την Ένωση Αστακηνών ο Χρήστος Μάντζαρης και ο Γρηγόρης Νικήτας, ο Ραδιοφωνικός παραγωγός του Μαγεία FM Λάμπης Μαυρέλης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου Γιώργος Ζαρέντης, ο δικηγόρος μέλος της επιτροπής ενέργειας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Ξηρομερου Γρηγόρης Μπόνης.
Από τους Συλλόγους της ΟΠΣΥΞ που ήταν και οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν εκεί:

Από τους εν Αθηναις Συλλόγους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας:
Αετού ο Νίκος Τρυφιάτης και Γιώργος Κελεπούρης, από Τρύφου Στέφανος Σουφλέρης και Πάνος Αγραφιώτης, από Κωνωπίνα ο Λάμπρος Τσαμποδήμος, από Δρυμό ο Γιώργος Κουτρούμπας και ο Πάνος Καλός, από το Θύρρειο ο Περικλής Μωραίτης και Ελευθερία Σώζου, από το Μοναστηράκι ο Κώστας Πετρόπουλος, η Μαρία Ματζάνα ο Φερεντίνος Μιλτιάδης και ο Καούρας Ελευθέριος, από την Βόνιτσα ο Φώτης Μπρούμος και από την Κατούνα ο Βαγγέλης Κουτιβής.

Από τους εν Αθήναις Συλλόγους του Δήμου Ξηρομέρου:
Παπαδάτες, ο Χαραλάμπους Γεώργιος, από Αρχοντοχώρι ο Σιδεράς Πάρης, από Χρυσοβίτσα η Ελένη Σάββα και Κώστας Γεωργούλας, από το Σύλλογο Αστακού ο Γιώργος Μπόνης και Ρούλα Βραχά, από Βασιλόπουλο ο Ηλίας Κουγκελης από Πρόδρομο ο Τάκης Κατσαρομήτσος από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Γιάννης Χρόνης, από τις Φυτείες ο Μπενέκος Αντώνης ο Δήμος Κουτσομπίνας και Αποστολάκης Βασίλης, από Αγράμπελο Τσέλιος Γιώργος.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κ.Σ. της ΟΠΣΥΞ ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους και απηύθυναν ευχές σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους για την νέα χρονιά.

Την αίθουσα παραχώρησε ο Νίκος Κασόλας πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΤΕ και η πίτα ήταν προσφορά από το κατάστημα "Χωριάτικο" Περιστερίου του Κώστα Κύρου με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα.

Και του χρόνου …

Δείτε φωτογραφίες:









































 







 πηγή: katounanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad