Κατηγορούμενοι 4 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου για την υδροδότηση - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Φεβρουαρίου 2014

Κατηγορούμενοι 4 αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου για την υδροδότηση

Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ξηρομέρου και του τ. δήμου Αστακού που από το 2008 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου του 2013 ήταν επιφορτισμένοι με την υδροδότηση του δήμου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραλείψεις που έθεσαν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Η δίκη θα γίνει στις 21 Μαρτίου και κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Μεσολογγίου είναι οι κ. Ευάγγελος Ναούμης, Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, Φώτιος Λιβάνης και Ανδρέας Μαγγίνας.

Για το θέμα συνεδρίασε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξηρομέρου, η οποία και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη πληρεξούσιου δικηγόρου.

Να θυμίσουμε πως την επίμαχη περίοδο, είχαν γίνει πολλές καταγγελίες σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στον Αστακό αλλά και σε άλλες περιοχές, την κατάσταση των δεξαμενών και του δικτύου κλπ, μετά και από μετρήσεις που είχαν γίνει.

Το δικαστήριο τον Μάρτιο γίνεται μετά από αναβολή και οι τέσσερις πρώην και νυν αντιδήμαρχοι είναι κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι του ότι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2008 έως 27/02/2013 (ημερομηνία τελευταίου ελέγχου και δειγματοληψίας) στην πηγή υδροληψίας και υδροδότησης περιοχών ευθύνης του Δήμου Ξηρομέρου με περισσότερες πράξεις ή παραλείψεις προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος , η οποία είχε αρνητικές συνέπειες στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων.

πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad