Ο πανέμορφος Αστακός Αιτωλοακαρνανίας (φωτό και βίντεο) - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Απριλίου 2014

Ο πανέμορφος Αστακός Αιτωλοακαρνανίας (φωτό και βίντεο)

Το ταξίδι στην όμορφη Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται. Αυτή την φορά το aitoloakarnanianet και ο φωτογράφος Ανδρέας Κουτσοθανάσης ταξίδεψαν στον υπέροχο και πανέμορφο Αστακό.

Πριν δείτε το βίντεο που ακολουθεί ας τον περιγράψουμε.

Ο Αστακός είναι παραλιακή κωμόπολη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων. Ο Αστακός μετά τον Καλλικράτη ενώθηκε με τον δήμο Ξηρομέρου και αποτελεί η έδρα του δήμου.


Στον Αστακό μπορείτε να θαυμάσετε το βυζαντινό κάστρο του Δραγαμέστου και τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου Αστακού στον οποίο σώζονται τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένο στον Δία Καραό. Ο Αστακός απέχει 56 χμ ΒΔ από το Μεσολόγγι και 51 χμ Δ από το Αγρίνιο.

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad