Ανακοίνωση της "Συμπολιτείας Ξηρομεριτών" για την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της "Συμπολιτείας Ξηρομεριτών" για την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμα

Πολίτες-Δημότες του Ξηρομέρου,

Το αποτέλεσμα των εκλογών οφείλει να βάλει όλους μας σε βαθιά περίσκεψη. Να σκεφτούμε ότι η Δημοκρατία στηρίζεται στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να την υπερασπίζονται σε κάθε τους δημόσια πράξη. Οι εκλογές μπορεί να είναι γιορτή της Δημοκρατίας αλλά ενίοτε -και η ιστορία το έχει δείξει αυτό- μπορεί να είναι και Βατερλώ της.

Οι προχθεσινές εκλογές στο Ξηρόμερο δεν έγιναν με όρους σύγκρουσης προτάσεων, αντιλήψεων για την αυτοδιοίκηση και αξιολόγησης των προσώπων, αλλά με όρους εμπορίας ελπίδων και ασφυκτικής προσωπικής πίεσης. Όλοι γνωρίζουμε… Μα είναι φανερό πως δεν αντισταθήκαμε όλοι. Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» επιχείρησε να θέσει στους πολίτες τα πραγματικά διλήμματα και το πραγματικό Αυτοδιοικητικό Περιεχόμενο. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό στο βαθμό που θέλαμε.

Πρώτα – πρώτα ευχαριστούμε τους πολίτες που μας στήριξαν και αντιστάθηκαν στην πίεση. Να είναι βέβαιοι ότι δε θα διαψεύσουμε την επιλογή τους. Θα υπερασπιστούμε το Κοινωνικό Συμφέρον. Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» δεν θα περιοριστεί στη δημιουργική παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω των αντιπροσώπων της. Θα έχει πάντα ενημερωμένο, συμμέτοχο και ελεγκτή τον Πολίτη μέσα από δημόσιες ανοιχτές διαδικασίες.

Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, για το Ξηρόμερο έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Κανείς απ’ τους δύο συνδυασμούς δε μπορεί να διασφαλίσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Ανάπτυξη. Κάναμε ως κοινωνία ένα βήμα πίσω αλλά η φωνή μας δε θα σιγήσει. Με το προχθεσινό αποτέλεσμα αποδείξαμε ότι δε θα περάσουμε στο περιθώριο αλλά θα είμαστε ο πυρήνας της Αντίστασης. Με αναφορά μόνο στους πολίτες.

Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι μας έχουν την ωριμότητα να κάνουν αυτό που πρέπει στην κάλπη της Κυριακής. Δεν κινδυνολογούμε και δεν εννοούμε το «εάλω η πόλις», αλλά το «έχουν γνώση οι φύλακες».

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για τον καθαρό αγώνα σας και την προσπάθεια σας. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γυρίσουμε την πλάτη στην δωροδοκία, ούτε να αντιληφθούμε το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Αλλά στην τελική μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα άτομα και στις δυο πρώτες παρατάξεις που θα μπορούσαν να κάνουν πολλά αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (και καμία φόρα από αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτούς )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad