Αστακός Αιτωλοακαρνανίας: Με θέα τα Επτάνησα - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Μαΐου 2014

Αστακός Αιτωλοακαρνανίας: Με θέα τα Επτάνησα

Στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και με αξιοθέατα που περιλαμβάνουν κατάφυτα τοπία, μοναστήρια και ιστορικούς χώρους, ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα είδος πύλης προς τα Επτάνησα.

Παλαιότερα, υπήρξε σημαντικό κέντρο εξαγωγής βελανιδιού που προερχόταν από το γειτονικό βελανιδόδασος Ξηρομέρου.

Οι νεοκλασικές επιδράσεις δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς από τα κτίρια της προκυμαίας, ενώ οι γειτονικές παραλίες ανήκουν στις ομορφότερες της Δυτικής Ελλάδας.

Το σπήλαιο του Αγ. Νικολάου είναι το παλαιότερο προϊστορικό μνημείο ενώ την αρχαιοελληνική Ιστορία «εκπροσωπούν» ο ναός του Διός Καραού, η Κριθωτή στη τοποθεσία Μαραθιάς και η Μάραθος στο Πλατυγιάλι.

Τα κυριότερα βυζαντινά μνημεία είναι η Βασιλική στις Γράβες Αστακού και το κάστρο. Βορειοανατολικά του Αστακού υπάρχουν ερείπια μεσαιωνικού οχυρού, ενώ στους πρόποδες του λόφου στον οποίο έχει απλωθεί η κωμόπολη ξεχωρίζουν οι «Σπηλιές του Κύκλωπα».



πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad