Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Ιουλίου 2014

Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς!

φώτο αρχείου
Μάλλον για κάποιους οδηγούς στον Αστακό, δεν ξέρουμε τι οδηγική παιδεία έχουν, αλλά η έννοια πεζοδρόμιο δεν υπάρχει στο λεξικό τους.

Αυτό το συμπεραίνουμε όλοι μας καθημερινά στους δρόμους του Αστακού, και κυρίως της αγοράς, όπου ο καθένας καβαλάει κι ένα πεζοδρόμιο είτε για να κάνει τα ψώνια του είτε για να πάει για καφέ είτε γιατί εκεί τον βόλεψε, δίχως όμως να τον νοιάζει όπως φαίνεται, αν μπορούν να περάσουν οι πεζοί και κυρίως οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά, που αναγκάζονται να πηγαίνουν από τον δρόμο με τον φόβο να τους χτυπήσει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Βλέπουμε οδηγούς (κυρίως ηλικιωμένους) να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στο πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το καφενείο που πίνουν τον καφέ τους... Αν βέβαια είχαν την δυνατότητα να το πήγαιναν και μέσα, θα το έκαναν! Επίσης να καβαλάνε το πεζοδρόμιο και να αφήνουν το αυτοκίνητό τους μπροστά από τις πόρτες των καταστημάτων. Για τέτοια οδηγική παιδεία και αναισθησία μιλάμε. Κι όλα αυτά για να μην περπατήσουν 5 μέτρα. Η κατάσταση βέβαια αυτή γίνεται ακόμη χειρότερη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μήπως πρέπει ο Δήμος κάποια στιγμή να βάλει ξανά εκείνα τα κολονάκια (πολλά από τα προηγούμενα τα ξήλωσαν οι συγκεκριμένοι οδηγοί για να μπορούν να παρκάρουν άνετα) κατά μήκος των πεζοδρομίων ώστε να μην μπορούν οι "κύριοι" αυτοί να ανεβαίνουν πάνω σε αυτά και η Αστυνομία να επιληφθεί του θέματος;

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναρτηθεί ξανά παλαιότερα (δείτε εδώ κι εδώ) αλλά καμιά ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής.

1 σχόλιο:

  1. Μήπως τα έχουν βγάλει οι καταστηματάρχες, 1) για να μπορεί ο πελάτης -άνετα κ γρήγορα- να σταματήσει, να πάρει κ να φύγει? και 2) να ξεφορτώνουν τα φορτηγάκια με το εμπόρευμά αυτών? γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα παράπονο απ' αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad