Βασιλοπούλεια 2014: Αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις (φωτό) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

25 Αυγούστου 2014

Βασιλοπούλεια 2014: Αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις (φωτό)

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕΙΑ 2014
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύνδεσμος μας πραγματοποίησε και φέτος τις ετήσιες εκδηλώσεις του στο χωριό μας Βασιλόπουλο Ξηρoμέρου Αιτ/νιας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8/08/2014 και ολοκληρώθηκαν στις 10/08/2014.

Αθλητικές εκδηλώσεις 8-9/8/14 με αγώνες δρόμου για παιδιά δημοτικού - γυμνασίου και λυκείου.

Αγώνες ποδηλασίας για παιδιά γυμνασίου και λυκείου.

Ποδοσφαιρικοί αγώνες 5*5 με την συμμετοχή 6 ομάδων.

Στο τέλος των αγώνων στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια.

Η συμμετοχή της νεολαίας του χωριού μας στα αγωνίσματα ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή και συγκινητική.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Συγκινητική ήταν και η παρουσία, στους αγώνες, παιδιών από το γειτονικό και πάντα φιλικό χωριό Καραϊσκάκη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν ένα δείγμα της συμμέτοχης και της επιτυχίας των αγώνων.

Νωρίς το πρωί στις 8/8/14 είχε τελεσθεί λειτουργιά στον παλιό Αϊ Γιώργη στο παλιό χωριό (βρύση) χωροστατούντος του ιερέα μας Θεόδωρου Τριάντη και του ψάλτη Χρύσανθου Σόμπολου με τη συμμέτοχη δεκάδων συγχωριανών μας που ανέβηκαν στο παλιό χωριό για να θυμηθούν την παλιά τους κατοικία και να τιμήσουν τον Αι Γιώργη.

Το εκκλησάκι, για την ιστορία χρονολογείται το 1865 (αναγράφεται σε πέτρα πάνω από την πόρτα εισόδου) και είναι εγκαταλελειμμένο στο χρόνο. Ευτυχώς που κάθε χρόνο ο σύλλογος τελεί λειτουργία και γίνεται κάποιος καθαρισμός . Η ανακαίνιση του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια περίπου με δωρεές και προσπάθειες συγχωριανών.


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 10/8/2014 βράδια με πανσέληνο πραγματοποιήθηκε η μουσική βράδια με το συγκρότημα του κλαρινιστα Κώστα Αριστόπουλο και τραγούδι την Αλέκα Φραγκούλη τον Δημήτρη Απόστολου και τον συγχωριανό μας Βασίλη Καταγή.

Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει τον μεγάλο περίβολο του Δημητρούκειου δημοτικού σχολείου ώσπου κατά τις 12 το βράδυ δεν υπήρχε σπιθαμή ακάλυπτη και φυσικά καμία καρέκλα από τις 2300 που είχαν στρωθεί, ελεύθερη.

Οι 33 ψημένες προβατίνες που ήταν δωρεά αντίστοιχων συγχωριανών μας και φίλων κάλυψαν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των καλεσμένων μας οι οποίοι ανέβασαν το κέφι τους δημιουργώντας μια συγκινητική ευχάριστη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 το πρωί και ήταν η μεγαλύτερη σε παρουσία εκδήλωση του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς μας που δεν έλειψε κανείς. Όλοι τίμησαν την εκδήλωση και με το παραπάνω.

Ευχαριστούμε επίσης τους αδελφούς συνδημότες μας , Καραισκακιώτες και Αστακιώτες , που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τους φίλους από τα άλλα γειτονικά χωριά.

Ευχαριστούμε επίσης τους κτηνοτρόφους που μας πρόσφεραν τα κρέατα , τους μικροδωρητές συνδημότες μας και φυσικά τους νεολαίους εθελοντές του χωριού μας που βοήθησαν όταν τους ζητήθηκε.

Υποσχόμαστε του χρόνου να είναι καλύτερα και με περισσότερα δρώμενα

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Λιβάνης, Απόστολος Σόμπολος, ο πρόεδρος του χωριού μας Δημήτρης Χολής, ο τοπικός σύμβουλος Κων/νος Χολής, Κώστας Λαινάς, Κώστας Κυριάκος, Κώστας Γεωργούλας. Όλοι δημοτικοί σύμβουλοι.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ "Η ΒΕΛΑ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad