Δελτίο τύπου του Αίολου προς αποκατάσταση της αλήθειας για το στέγαστρο στο Γυμνάσιο Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

24 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου του Αίολου προς αποκατάσταση της αλήθειας για το στέγαστρο στο Γυμνάσιο Αστακού

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λόγω των τελευταίων γεγονότων που αφορούν το στέγαστρο στο Γυμνάσιο Αστακού θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:
 • Στα τέλη Μαΐου ενημερωθήκαμε επίσημα ότι το στέγαστρο στο οποίο γινόταν και γίνεται χρήση από το Γυμνάσιο αλλά και από τον σύλλογό μας, δεν πληρεί τις απαραίτητες άδειες για να λειτουργεί ως κλειστό γυμναστήριο.
 • Καταθέσαμε αίτημα προς τον Δήμο Ξηρομέρου όπου ζητούσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες νομιμοποίησης ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του συλλόγου μας.
 • Σε άτυπη συνάντηση μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων, εκπροσώπου του συλλόγου μας αλλά και του νεοεκλεγείς Δημάρχου και Δημοτικών συμβούλων, μας δόθηκε η δέσμευση ότι άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αποκτηθεί η άδεια χρήσης που απαιτείται.
 • Επισημάναμε ότι οι όποιες εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου.
 • Φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου και δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια από την πλευρά της Δημοτικής αρχής , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός από την πλευρά μας τόσο για τα αγωνιστικά τμήματα όσο και για τα τμήματα υποδομής.
 • Απευθυνθήκαμε προφορικά στον νέο Δήμαρχο Ξηρομέρου Γαλούνη Ερωτόκριτο, ο οποίος μας έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της νέας Δημοτικής αρχής είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου το συντομότερο δυνατόν.
 • Ενημερώσαμε τον νέο Δήμαρχο ότι επιθυμία του κυρίου Απόστολου Ν. Πανταζή είναι η χορηγία προμήθειας και εγκατάστασης πατώματος παρκέ που θα καλύπτει όλες τις επίσημες προδιαγραφές που απαιτούνται, για το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου, προς τον Δήμο Ξηρομέρου.
 • Πήραμε την άτυπη άδεια λόγω της πίεσης του χρόνου ,ώστε η τοποθέτηση να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι εργασίες να έχουν τελειώσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και στην συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς.
 • Επειδή η προμήθεια και η εγκατάσταση του παρκέ δεν θα βαρύνει τον Δημοτικό προϋπολογισμό και πρόκειται για εργασίες που δεν αφορούν κάποιου είδους οικοδομικών παρεμβάσεων στο κτίριο ,έχοντας την αυτονόητη στήριξη υποθέσαμε όλων , ξεκίνησαν και οι εργασίες.
 • Με μεγάλη μας λύπη όμως διαπιστώσαμε ότι η ευαισθησία κάποιων είναι αλα καρτ (βλέπε κατασκευή αποδυτηρίων) για τα οποία μόνο συγχαρητήρια μπορεί να δώσει κάποιος, τόσο σε αυτόν που ανέλαβε το κόστος, όσο και σε αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία κατασκευής τους.
Τέλος θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σε κάποιες απορίες που μας έχουν τεθεί:
  1. Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί Δημοτική περιουσία σε σχολικό χώρο και αρμόδιος για την χρήση και λειτουργία είναι ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αστακού.
  2. Ο σύλλογός μας είναι φιλοξενούμενος σε αυτόν τον χώρο, όπως και οποιασδήποτε άλλος σύλλογος το ζητήσει (θα υπάρχει ένσταση για τα συμπαθέστατα τετράποδα του Ιππικού Ομίλου).
  3. Το παρκέ μετά την αποδοχή της δωρεάς αποτελεί Δημοτική περιουσία.
  4. ΟΧΙ, δεν είναι στις προθέσεις μας να σκεπάζουμε το παρκέ με μουσαμάδες μετά τις προπονήσεις (υπάρχει τέτοιο παρκε;)
  5. ΟΧΙ, δεν θα ζυγίζουμε τους μαθητές για να τους επιτραπεί η είσοδος.
  6. ΟΧΙ, δεν έχουμε ορίσει υπεύθυνο που θα απαγορεύει στους μαθητές να μπαίνουν στο γυμναστήριο όταν βρέχει.
  7. ΟΧΙ, δεν έχουμε κάνει τρύπες στο παρκέ για να παίζει μινι γκολφ ο κύριος Πανταζής.
  8. ΟΧΙ, οι μαθητές και οι αθλητές θα μπορούν να τρέχουν στο παρκέ χωρίς να «γλιστρούν».
  9. ΌΧΙ, ο κύριος Πανταζής δεν θα πάρει μαζί του το παρκέ, αν κάποια στιγμή αποχωρήσει από το ΔΣ του ΑΙΟΛΟΥ Αστακού.
  10. ΝΑΙ, θα το θεωρήσουμε ως παράσημο αν μας βάλουν φυλακή για το παρκέ, όπως κάποιοι άφησαν να εννοηθεί.

ΔΣ ΑΜΣ ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

1 σχόλιο:

 1. Γιατί οταν η δημοτική αρχή έβαλε θέμα δημοτικού συμβουλίου αναμόρφωση και νομιμοποίηση δεν προσήλθαν δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τη νέα Δημοτική Αρχή;και δεν είχε απαρτία το συμβούλιο με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση! Δεν επιρρίπτουμε ευθύνες αλλα να λέμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και οχι σε αυτή που μας βολεύει κύριοι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad