Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών: Αφήνουμε πίσω το παλιό και σάπιο και κοιτάμε μπροστά! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Σεπτεμβρίου 2015

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών: Αφήνουμε πίσω το παλιό και σάπιο και κοιτάμε μπροστά!

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: Αφήνουμε πίσω το παλιό και σάπιο και κοιτάμε μπροστά!

Σε αυτούς τους 7 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι είχε να αντιμετωπίσει μια «Ευρώπη» της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων, είχε επίσης να αντιμετωπίσει την εγχώρια διαπλοκή, την εγχώρια τρόικα με εκφραστές την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που λυμαίνονται την χώρα 40 χρόνια, και όμως κατάφερε με σθεναρό τρόπο να θέσει νέες βάσεις στις κατά τα άλλα σκληρές διαπραγματεύσεις.

Στην αρχή των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει 18 χώρες, χώρες με συγκεκριμένη ατζέντα, που υποστήριζαν την σκληρή λιτότητα συμβάλλοντας έτσι στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Η κυβέρνηση όμως εναντιώθηκε σε αυτή την παράλογη «λογική» της ύφεσης και των σκληρών μνημονίων. Εναντιώθηκε με θάρρος απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της καταστροφής. Εναντιώθηκε με μοναδικό σκοπό την ευημερία του Ελληνικού Λαού.

Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση δεν πέτυχε όλα όσα θα ήθελε προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και επειδή είμαστε και εμείς κομμάτι του Λαού μας που δυσαρεστήθηκε με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, σε καμία τω περιπτώσεων δεν «σκύβουμε το κεφάλι», αντίθετα προχωράμε ώστε να φέρουμε την ελπίδα απέναντι στην Ευρώπη του κεφαλαίου και της λιτότητας όπως είχαμε υποσχεθεί.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα με όλες αυτές τις αντιξοότητες η Κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε να θέσει εκ νέου τις βάσεις για την διαγραφή ή επιμήκυνση του χρέους κερδίζοντας και την κοινή πεποίθηση όλων των εταίρων πως το χρέος δεν ήταν και δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται μια ριζική διαγραφή ή επιμήκυνση.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αλλάξει από μόνη της την πολιτική της Ευρώπης, ωστόσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έθεσε τις βάσεις ώστε να υπάρξει διαβούλευση προς μια νέα κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που δεν θα έχει ως οδηγό τα μνημόνια αλλά την πραγματική ανάπτυξη.

Αρχικά υπήρχαν 18 χώρες έχοντας απέναντι την Ελλάδα και σήμερα είναι 10 χώρες έχοντας απέναντι 9 χώρες που εναντιώθηκαν στην σκληρή πολιτική «γραμμή» της Γερμανίας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που κατάφερε να «πυροδοτήσει» αυτή την αλλαγή, για μια νέα «στροφή» της Ευρώπης με επίκεντρο την ανάπτυξη και την ευημερία των Λαών της.

Σε αυτούς τους 7 μήνες η Κυβέρνηση του Σύριζα παρότι κυρίως αναλώθηκε στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων, προέβει στην ψήφιση του Νόμου 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην ψήφιση του Νόμου 4321/2015 για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (100 δόσεις) σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίους, ενεργοποίησε το ταμείο βοήθειας για τους απόρους, κατήργησε το εισιτήριο των 5 ευρώ ανά επίσκεψη και προέβει στην διασφάλιση της περίθαλψης για τους ανασφάλιστους.

Γι’ αυτό λοιπόν:

- Στις 20 Σεπτέμβρη αφήνουμε πίσω μας το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που επί 40 χρόνια «ρήμαξε» το μέλλον του Ελληνικού Λαού.

- Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε ενάντια στην διαπλοκή και τα συμφέροντα των συγκεκριμένων.

- Στις 20 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στη γιορτή της Δημοκρατίας και κοιτάμε μπροστά.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad