Η τελευταία πανσέληνος του χρόνου και η πρώτη του 21ου αιώνα! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Δεκεμβρίου 2015

Η τελευταία πανσέληνος του χρόνου και η πρώτη του 21ου αιώνα!

Ονομάζεται «Full Cold Moon» και από χθες το βραδυ απολαμβάνουμε μια πανσέληνο που είχαμε να δούμε από το 1977!

Τριανταοκτώ χρόνια μετά η πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της και το μεσημέρι των Χριστουγέννων στις 13.11 ακριβώς!

Αυτή είναι και η τελευταία πανσέληνος του χρόνου και η πρώτη πανσέληνος του 21ου αιώνα που συμπίπτει με τη μέρα των Χριστουγέννων. Η επόμενη θα είναι σε 19 χρόνια, δηλαδή το 2034.

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο με το παγωμένο ολόγιομο φεγγάρι θα κλείσει μια χρονιά κατά την οποία είδαμε και άλλα σπάνια φαινόμενα. Ζήσαμε ολική έκλειψη ηλίου αλλά και το «ματωμένο» φεγγάρι.

Η παγωμένη πανσέληνος έχει έναν στόχο! Να φωτίζει τον ουρανό και να διευκολύνει το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, ο οποίος την ημέρα των Χριστουγέννων μοιράζει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Είναι από τις λίγες φορές που κατά κάποιο τρόπο παίρνει ρεπό ο Ρούντολφ το ελαφάκι που είναι μπροστά στο έλκηθρο και με την κόκκινη μύτη του φωτίζει τον ουρανό.Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad