Στον Αστακό το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά "Πέτρος Καπαγέρωφ" - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Δεκεμβρίου 2015

Στον Αστακό το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά "Πέτρος Καπαγέρωφ"

Ο Αίολος στηρίζει τις αξιέπαινες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και έτσι θα διεξαχθεί στον Αστακό το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά "Πέτρος Καπαγέρωφ", όπου θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο κλειστό της πόλης από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, παρουσία κορυφαίων προπονητών απ' όλη τη χώρα, που εκπονούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και αναδεικνύουν τα επόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Από το 1982 ξεκίνησαν τα Τουρνουά Χριστουγέννων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ. που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα.Τα Τουρνουά αυτά διοργανώνονται κάθε χρόνο σε μια πόλη της Ελλάδος το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στα Τουρνουά αυτά συμμετέχουν οι καλύτεροι νεαροί αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 13-14 ετών). Οι αθλητές (περίπου 60 κάθε χρόνο) & οι αθλήτριες (περίπου 40 κάθε χρόνο) χωρίζονται σε ομάδες των 8-10 ατόμων.

Την επίβλεψη των Τουρνουά Χριστουγέννων Αγοριών & Κοριτσιών έχουν οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές της Ε.Ο.Κ. υπό την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπεύθυνων του Αναπτυξιακού Προγράμματος αγοριών και κοριτσιών. Εκτός από ομαδικές και ατομικές προπονήσεις το πρόγραμμα του τουρνουά περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ των ομάδων, διδασκαλία των κανονισμών Μπάσκετ και ομιλίες με γενικά θέματα που αφορούν την νεολαία, ενώ παράλληλα διοργανώνεται και το Σεμινάριο Περιφερειακών Προπονητών της Ε.Ο.Κ.

Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. το 2002 το Τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποιείται στην μνήμη του εκλιπόντα Προέδρου της Πέτρου Καπαγέρωφ του οποίου και φέρει το όνομα σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα για το σημαντικότατο έργο του και την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad