Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μύτικα - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουλίου 2016

Ερώτηση του Κώστα Καραγκούνη σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μύτικα

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  
         
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
ΘΕΜΑ: Κέντρο Υγείας  Μύτικα  Αιτωλοακαρνανίας
ΕΡΩΤΗΣΗ

Τραγική είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας  Μύτικα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αιτωλοακαρνανία, καλύπτει επίσης 5 χωριά της ευρύτερης περιοχής καθώς και τις ανάγκες του απέναντι νησιωτικού όγκου. 
Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, με ελάχιστα ιατρικά αναλώσιμα και  μηδαμινό ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένα έναν ιατρό και 2 νοσηλεύτριες). Λειτουργεί κατά κανόνα μόνο 5 ημέρες της εβδομάδας ( Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ ενδεικτικά οι  προγραμματισμένες εφημερίες για όλο το μήνα Αύγουστο είναι μόλις 5! (συγκεκριμένα στις 8,9,14,16,17 /8).
Αίσθηση πρόσφατα προκάλεσε το περιστατικό ενός 7χρονου αγοριού που έχασε τις αισθήσεις του πρωινή ώρα στη θάλασσα και  το κέντρο υγείας ήταν κλειστό! Το παιδί σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στη βοήθεια δύο ιατρών παραθεριστών - που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο, ενώ το ασθενοφόρο που ήρθε από το Αγρίνιο(!) χρειάστηκε  σχεδόν 1μιση ώρα να προσεγγίσει και να μεταφέρει  το παιδί στο κοντινότερο Νοσοκομείο.           

Κατόπιν τούτου ο Υπουργός ερωτάται:

  1. Δεδομένου του αριθμού των πολιτών που συρρέουν στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, των αναγκών της περιοχής σε ιατρικές υποδομές, αλλά κυρίως της υπόσχεσης του Υπουργού για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ποιά η πρόθεση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την Υγεία εκατοντάδων κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας;
  2. Γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο, για το Κέντρο Υγείας Μύτικα,  ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού και χρειάστηκε να επιληφθεί για το περιστατικό ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αγρινίου, που απέχει 1ώρα τουλάχιστον από το σημείο; 

Αθήνα, 28-7-2016
Ο Ερωτών Βουλευτής
Καραγκούνης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad