Προς πώληση το λιμάνι του Πλατυγιαλίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Σεπτεμβρίου 2016

Προς πώληση το λιμάνι του Πλατυγιαλίου

Στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων, που είχαν αποκτήσει από την ΑΕΓΕΚ πριν από οκτώ χρόνια, στο πλαίσιο της επιχειρηθείσας διάσωσης του κατασκευαστικού ομίλου, προχωρούν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Οι δύο τράπεζες βγάζουν στο σφυρί έκταση περίπου 600 στρεμμάτων στην Κέρκυρα (Κτήμα Μέρλιν), καθώς και τις εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται το λιμάνι του Αστακού και την όμορη βιομηχανική περιοχή.

Δύσκολη, όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν, είναι η πώληση των εταιρειών, που ελέγχουν και διαχειρίζονται το λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, μαζί με την όμορη βιομηχανική ζώνη. Οι εταιρείες Αστακός Τέρμιναλ, Ακαπορτ ΑΕ, ΣΥΜΕΤ και ΝΑΒΙΠΕ αποτελούν θυγατρικές της εταιρίας AΠΕ Επενδυτικής Περιουσίας, η οποία βγαίνει προς πώληση από Alpha (κατέχει το 72,8% του μετοχικού της κεφαλαίου) και Πειραιώς.

Alpha και Πειραιώς είχαν αγοράσει το 90% της Αστακός Terminal και το 50% της Άκαπορτ από την ΑΕΓΕK, έναντι 125 εκατ. ευρώ. Λεφτά με τα οποία η ΑΕΓΕK αποπλήρωσε ισόποσο δάνειο που είχε λάβει από τις δύο τράπεζες. Το υπόλοιπο 10% της Αστακός Terminal και το 50% της Άκαπορτ αποκτήθηκαν έναντι 11,1 εκατ. ευρώ με την εξαγορά της ΣΥΜΕΤ Α.Ε. 

Η διαδικασία πώλησης των εταιρειών Αστακός Τέρμιναλ, ΣΥΜΕΤ, Ακαπορτ και ΝΑΒΙΠΕ βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad