Αύριο η «σούπερ πανσέληνος» που θα σπάσει ρεκόρ... 68 ετών! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Νοεμβρίου 2016

Αύριο η «σούπερ πανσέληνος» που θα σπάσει ρεκόρ... 68 ετών!

Κατά 30% φωτεινότερο και κατά 14% μεγαλύτερο θα εμφανίζεται αύριο το φεγγάρι - Μια μαγική εμπειρία που θα ξαναζήσετε μόνο σε... 18 χρόνια

Εάν είστε κάτω των 68 ετών, δεν θα έχετε ξαναδεί τόσο μεγάλο ή φωτεινό φεγγάρι όσο αυτό που θα στολίσει τον αυριανό ουρανό.

Εν μέσω των πολιτικών αναταράξεων της τελευταίας περιόδου και των σημαντικών κοινωνικο-οικονομικών αλλαγών που πρόκειται να αφήσουν το σημάδι τους στην ιστορία, το σύμπαν μας ετοιμάζει για τις 14 Νοεμβρίου ένα μαγευτικό σόου, για να μας θυμίσει για μια ακόμη φορά πόσο... μικροί ήμαστε.

Το βράδυ της Δευτέρας, η σελήνη πρόκειται να βρεθεί πολύ πιο κοντά στη Γη απ' ό,τι τα τελευταία 68 χρόνια, και η πλευρά της προς τα εμάς θα φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο σπάνιων συνθηκών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της «περιγείου συζυγίας» ή αλλιώς υπερ-πανσελήνου, το οποίο υπόσχεται να μας προσφέρει ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η υπερπανσέληνος της Δευτέρας αναμένεται να είναι κατά 30% φωτεινότερη από μια τυπική πανσέληνο. Θα απέχει 225.623 μίλια από τη Γη (όταν η μέση απόστασή της είναι 238.855 μίλια) και το μέγεθός της θα εμφανίζεται περίπου κατά 14% μεγαλύτερο σε εμάς.

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το φαινόμενο, αναφέρουν οι ειδικοί, είναι να κατευθυνθείτε σε μια εξοχική περιοχή με ελάχιστα φώτα.
Ωστόσο, ακόμη κι αν αύριο βράδυ έχει συννεφιά, μην στενοχωριέστε: η επόμενη φορά που θα εμφανιστεί το φαινόμενο δεν είναι και τόσο μακριά (με τα αστρονομικά δεδομένα), αφού θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε την υπερπανσέληνο μόλις σε 18 χρόνια, την 25η Νοεμβρίου του 2034.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad