Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα κυκλοφορίας από το Ρίο προς το Αντίρριο της Γέφυρας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Νοεμβρίου 2016

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα κυκλοφορίας από το Ρίο προς το Αντίρριο της Γέφυρας

Εργασίες δομικής συντήρησης στον αρμό συστολής – διαστολής της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στην πλευρά του Ρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, με προβλεπόμενη διάρκεια τριών (3) εβδομάδων.

Οι εργασίες θα επηρεάσουν τοπικά το ρεύμα κυκλοφορίας από το Ρίο προς το Αντίρριο, όπου και θα υπάρξει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας, ο οποίος θα αρχίζει από την περιοχή πριν τον αρμό έως τον νότιο πυλώνα (Μ1) της Γέφυρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την ειδική σήμανση και τα υποδεικνυόμενα όρια ταχύτητας.

Αντιθέτως, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ρίο και οι δύο λωρίδες θα ανοιχτές στην κυκλοφορία.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφάλεια του προσωπικού εκτέλεσης των εργασιών, μέσω διαμόρφωσης χώρων μη-προσπελάσιμων, καθώς και με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων στηθαίων ασφαλείας από σκυρόδεμα.

Απαιτούνται ωστόσο χαμηλές ταχύτητες, ενώ -για την περίσταση- το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από τα 80 στα 50 χλμ/ώρα.

Για την διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων, θα παραμένει ανοικτό τουλάχιστον ένα από τα δύο πεζοδρόμια που διαθέτει η Γέφυρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η διέλευση πεζών ή ποδηλάτων από το οδόστρωμα, ειδικότερα δε από τις αποκλεισμένες λόγω έργων ζώνες.

Επιπλέον, ο περιορισμός του πλάτους κάθε ρεύματος κυκλοφορίας αποκλείει καθ’όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τη διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων με πλάτος που υπερβαίνει τα 3,20 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας (http://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/) για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ζητά την κατανόηση των χρηστών της Ζεύξης για την επίδραση των εργασιών στη συνήθη άνετη οδήγηση, κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης ενός κρίσιμου δομικού στοιχείου όπως είναι ένας αρμός.

Επίσης παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Εργασίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου όπως οι προκείμενες, εκτελούνται βάσει μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Υπακούουν δε στη δέσμευση της παραχωρησιούχου εταιρείας «να διατηρεί εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της δομικής συντήρησης, ούτως ώστε να παραδίδεται η Γέφυρα ως αβλαβές εθνικό σύμβολο από γενιά σε γενιά».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ενταθεί η ήδη επισταμένη εποπτεία της κυκλοφορίας και θα προσαρμοστούν στις περιστάσεις οι όροι παροχής βοήθειας προς τους οδηγούς.

Ταυτόχρονα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (Τηλ. 26340-39010 & 39011) και όλοι οι εταιρικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους πολίτες – πελάτες θα παρέχουν επίκαιρη και σαφή ενημέρωση για τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad