Προσάραξη ιστιοφόρου κοντά στην «Πλαγιά» Αιτωλ/νίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Νοεμβρίου 2016

Προσάραξη ιστιοφόρου κοντά στην «Πλαγιά» Αιτωλ/νίας

Ενημερώθηκε, το πρωί της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους πολύ κοντά στην ακτή στην περιοχή «ΠΛΑΓΙΑΣ» Αιτωλ/νίας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του Α/Κ -Ε/Π σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ» Λ. Νυδρίου 617, διαπίστωσαν ότι το Ε/Γ - Τ/Ρ - Ι/Φ σκάφος «ΜΠΑΤΗΣ Α» Ν.Π. 6655 είχε προσαράξει χωρίς επιβαίνοντες σε βραχώδη σημείο.

Ενημερώθηκε ο διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρίας, όπου ανέφερε ότι το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένος «ΝΙΚΙΑΝΑΣ» Λευκάδας και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν οι κάβοι του σκάφους και βρέθηκε προσαραγμένο στην ανωτέρω περιοχή.

Το «ΜΠΑΤΗΣ Α» αποκολλήθηκε με την βοήθεια του Α/Κ-Ε/Π «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΣΑ» Ν.Λ. 57 και με ιδία μέσα, υπό την επίβλεψη των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και συνοδεία του αλιευτικού σκάφους κατέπλευσε στο λιμένα «ΝΙΚΙΑΝΑΣ».

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad