25η Μαρτίου: Επετειακόν – Εθνικόν – Τραγικόν - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου: Επετειακόν – Εθνικόν – Τραγικόν

Γράφουν οι: Χρήστος Σούπος και Δημήτρης Γουλές

Μεγάλη μέρα έρχεται… ιστορική!

Και τι δεν έγινε στις 25 Μαρτίου του 1940. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο Βουλγαροκτόνος είπε το «όχι» στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, και τότε οι Γερμανοί μας επιτέθηκαν στο Αλβανικό έπος όπου ο Οδυσσεύς Ανδρούτσος με τα 300 παλικάρια του τους έτρεψε εις άτακτον φυγήν κραυγάζων «ή ταν ή μ’απατάς».

Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου 1821 είναι οι δύο πιο σημαντικές εθνικές εορτές που τρώμε μπακαλιάρο, τιμώντας τον Γκλέτσο και τον Σάντσο που κατέβασαν από το Λυκαβηττό τη σημαία της Siemens και ύψωσαν την ελληνική με το δικέφαλο δέρας.

Έκτοτε γίνονται παρελάσεις προς τιμήν των αγωνιστών του ευδρόμου Έλλη που βυθίστηκε άναδρον ή κάπως έτσι και ο υπουργός από το ελικόπτερο ρίχνει συμβολικά ένα στεφάνι στη θάλασα και οι νέοι βουτάνε για να το πιάσουν κι όποιος το πιάσει πρώτος δίνει συνέντευξη στο κανάλι της βουλής που το βλέπει όλος ο απόδημος ελληνισμός.

Εμείς οι Αθηναίοι στις 25 Μαρτίου πετάμε συμβολικά αητούς και τρώμε το πρωί λαγάνες που είναι ζεστες, γιατί άμα κρυώσουν δεν τρώγονται με τίποτα.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες…. ας πρόσεχε.

Υ.Γ.: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ή τα παιδιά της τρώνε την Ελλάδα;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΠΟΣ - ΔΗΜ. ΓΟΥΛΕΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad