Χρήστος Μπόνης: Τα κηδειόσημα στις κολόνες του Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Ιουλίου 2017

Χρήστος Μπόνης: Τα κηδειόσημα στις κολόνες του Αστακού

Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Το κυρίαρχο χρώμα του Αστακού εδώ και χρόνια (πολλά χρόνια) είναι το Μαύρο-Ροζ. Ένα χρώμα που συναντάς παντού ιδίως στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Ένα χρώμα που μερικούς τους αποτρέπει άλλους τους εκφράζει. Δεν ξέρω αν είναι και το επίσημο χρώμα του Δήμου (παλιά Κοινότητα) Αστακού-Ξηρομέρου αλλά παρατηρώ χρόνια οτι το μοναδικό αναλλοίωτο χαρακτηριστικό στον Αστακό παραμένει το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Φυσικά θα αναρωτηθείτε τι εννοώ. Εννοώ την εικόνα που απορρέει από τα εκατοντάδες χιλιάδες εδώ και χρόνια μαύρο-ροζ κηδειόσημα σε όλες τις κολόνες του Αστακού. Η πένθιμη κατάσταση της πόλης του Αστακού (εδώ και χρόνια) αντικατοπτρίζετε σε όλο το μεγαλείο της πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ. Το επόμενο στάδιο είναι να βγει ένα κηδειόσημο που θα αναγγέλει την ταφή του Αστακού. Η αδιαφορία κατά κύριο λόγο της Δημοτικής Αρχής (και φυσικά όχι της τωρινής μόνο) αλλά και των δυο γραφείων τελετών που βρίσκουν καταφύγιο στον Αστακό να δημιουργήσουν ένα ειδικό χώρο (ταμπλό) σε τρία (τουλάχιστον) σημεία, ένα στη διασταύρωση του δρόμου που βρίσκετε το περίπτερο του Κακκαβά (στο λύκειο), ένα στην περιοχή του Χοβολιού και ένα στο κεντρικό δρόμο του Αστακού ούτως ώστε να τοποθετούν τα συγκεκριμένα ενημερωτικά και να μπορούν έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να αφαιρεθούν, είναι κάτι που θεωρώ ότι δεν θέλει και πολύ ούτε σκέψη ούτε οικονομική επιβάρυνση, ούτε μελέτη.

Μια πρωτοβουλία ολίγων όρων είναι, αρκεί να υπάρχει θέληση. Πουθενά σε πολιτισμένο χώρο δεν βλέπεις τέτοια εικόνα με κολόνες της ΔΕΗ να σε ενημερώνουν για κηδείες ή μνημόσυνα. Είναι δε τέτοια η εικόνα εγκατάλειψης που αν αρχίσεις να αφαιρείς κάποια μπορεί να συναντήσεις στο τέλος και κηδεία ή μνημόσυνο πολλών χρόνων. Δεν κοστίζει βέβαια τίποτε ένα κουτί πινέζες για να τοιχοκολλήσεις (ενημερώσεις) την κηδεία ή το μνημόσυνο κάποιου συμπολίτη μας). Κοστίζει όμως η εικόνα που σε παραπέμπει σε σκηνές ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ όπου τοιχοκολλούσαν τους καταζητούμενους ή διαφημίζονταν οι κυνηγοί κεφαλών. Ας μην υποβαθμίζουμε άλλο αυτόν το τόπο. Έστω και από τέτοιες μικροπαρεμβάσεις μπορεί να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad