Σύριζα Φυτειών: Πρωτοβάθμια υγεία προς όφελος των πολιτών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Οκτωβρίου 2017

Σύριζα Φυτειών: Πρωτοβάθμια υγεία προς όφελος των πολιτών

Η πρωτοβάθμια φροντίδα αποτελεί το βασικό κύτταρο ενός εθνικού συστήματος υγείας προσαρμοσμένο στις κατά τόπους ανάγκες των πολιτών.

Είναι γεγονός πως σε εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την υγεία, αυξήθηκαν οι δαπάνες και παράλληλα κόπηκαν οι αλόγιστες σπατάλες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο με ελλειμματικό προϋπολογισμό και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τερματισμό των παθογενειών του ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε υπήρξε αναδιάρθρωση του συστήματος προμηθειών, διαφάνεια στη διαπραγμάτευση των τιμών για τα φάρμακα, λίστα χειρουργείου, καταργούνται οι εργολαβίες σε καθαριότητα, φύλαξη κτλ. Με το νόμο 4486/2017 και το άρθρο 73 οι βεβαιωμένες οφειλές ανασφάλιστων προσώπων που αφορούν ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη πριν την έναρξη του ν. 4368/2016 διαγράφονται. Να τονιστεί ότι ο ν. 4368/2016 άρθρο 33 αφορά την δωρεάν υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων (παράλληλο πρόγραμμα).

Στα περιφερειακά ιατρεία Φυτειών και Παπαδάτου υπάρχει συχνή και επαρκή κάλυψη ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες σε περίθαλψη όλων των κατοίκων.

Στο Κ.Υ. Αστακού επικρατεί πλήρης κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επί 24ωρου βάσεως για όλες τις ημέρες του μήνα. Μετά από πολλά χρόνια προχωρά η επισκευή της στέγης του Κ.Υ. Συγκεκριμένα παρά την ακύρωση της αρίθ. 79/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η 6η Υ.ΠΕ. παρακάμπτοντας τον Δήμο, προχωρά στην έγκριση και προκήρυξη του έργου «εργασίες αποκατάστασης» της στέγης συνολικής δαπάνης 37.138,00 €.

Στο Κ.Υ. Μύτικα επικρατεί επαρκή κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι όλες τις μέρες του μήνα κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Οι εφημερίες συνήθως ανέρχονται στις 10 με 12 κατά μέσο όρο. Μέσω ΑΣΕΠ (5Κ/2017) προκηρύχτηκε μόνιμη θέση οδηγού πληρώματος ασθενοφόρου, θυμίζουμε πως τη θέση οδηγού την είχαν καταργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) το 2011 στο πλαίσιο υποβάθμισης και απαξίωσης του ΕΣΥ και του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας.

Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου Κ.Υ. Μύτικα βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί αυτή η νέα μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που θα αποτελεί «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή μας.

Αφήνοντας λοιπόν, πίσω τις πρακτικές και τις μεθόδους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μέσα από ένα «σύστημα» κακοδιαχείρισης και σπατάλης προς όφελος ημετέρων και εργολάβων που είχαν ως αποτέλεσμα την συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση των δομών υγείας μας, η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πολιτική βούληση στοχεύει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.


ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad