Παναγιώτης Στάικος: Ο αντιπερισπασμός είναι μια ευφυής πολεμική πρακτική, αρκεί ο πολεμιστής να είναι ευφυής!!! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Νοεμβρίου 2017

Παναγιώτης Στάικος: Ο αντιπερισπασμός είναι μια ευφυής πολεμική πρακτική, αρκεί ο πολεμιστής να είναι ευφυής!!!

Στις σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γαλούνη για το βιολογικό (δείτε εδώ) απαντά με επιστολή του ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος.

Πιο αναλυτικά:

Ο αντιπερισπασμός είναι μια ευφυής πολεμική πρακτική, αρκεί ο πολεμιστής να είναι ευφυής!!!

Ο Δήμαρχος κύριος Γαλούνης, προκειμένου να αποποιηθεί τις πολύ σοβαρές προσωπικές του ευθύνες, που μετά από πάνω από (3) χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δημάρχου Ξηρομέρου, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το έργο , το οποίο ήταν έτοιμο σε ποσοστό 97% , παρά το γεγονός ότι προεκλογικά διαλαλούσε , ότι σε (6) μήνες ο Βιολογικός του Αστακού θα ετίθετο σε λειτουργία.

Έτσι λοιπόν κύριε Γαλούνη δεν φέρεστε ευφυώς , όταν σήμερα μιλάτε γενικά και αόριστα για καραγκιοζιλίκια , αυξημένο κόστος, Εισαγγελείς , όταν σας διαφεύγει πως στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί.

Σας προκαλώ λοιπόν σε ότι αφορά το πρόσωπό μου από ότι είπατε , να πάτε αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα και αν υπάρχει , από πλευράς μου κάποια έκνομη ενέργεια , όχι απλά να υποστώ τις συνέπειες του νόμου , όπου εγώ θα ζητήσω από την δικαιοσύνη, να επισπευτούν οι ανακριτικές διαδικασίες και να γίνει το δικαστήριο άμεσα, αλλά θα εξαφανιστώ και από το Ξηρόμερο!!!!!

Εγώ κωλυσιεργίες σε οποιαδήποτε υπόθεσή μου με την Δικαιοσύνη είτε είμαι αθώος ή ένοχος δεν πρόκειται να κάνω . Αυτά είναι πρακτικές άλλων . Εγώ δεν επιτρέπω να πλανώνται δικαστικές σκιές- κατηγορίες πάνω από το πρόσωπό μου . Όπως μέχρι σήμερα δεν κατηγορήθηκα ποτέ με κακουργηματικού τύπου κατηγορηματικές πράξεις για υπεξαίρεση ή διασπάθιση Δημοσίου χρήματος ,έτσι το ίδιο δεν πρόκειται να συμβεί και στο μέλλον , γιατί απλούστατα έκαψα την φωλιά μου για να μην με τρώνε οι ψύλλοι και ούτε εγώ έχω την φωλιά μου χεσμένη!!!!

Μάθετε λοιπόν αγαπητέ κύριε Γαλούνη πως ο πανικός , όταν συνδυάζεται και με άγνοια , είναι πολύ κακός σύμβουλος του ανθρώπου και πολύ περισσότερο των Δημοσίων προσώπων και με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγεί σε ανεπανόρθωτα λάθη, εμπάθειες και μικροπρέπειες……..

Και εσείς μπροστά στην προοπτική να αλλάξει ο εκλογικός Νόμος και την πιθανότητα του χρόνου τον Οκτώβριο να έχουμε εκλογές και να μην έχει λειτουργήσει ο Βιολογικός , κυριευτήκατε από πανικό και αρχίσατε τον αντιπερισπασμό , για να αποποιηθείτε τις πολύ μεγάλες σας ευθύνες!!!

Όταν αναλάβατε το έργο του Βιολογικού, όπως είπα είχε τελειώσει σε ποσοστό 97% , εκτός από 100 μέτρα αγωγού μπροστά στο πρατήριο Πανταζή και αυτό επειδή μπροστά στον Παιδικό Σταθμό λόγω του σαθρού του εδάφους , που ήταν από επιχωματώσεις στην θάλασσα , έμπαινε θάλασσα στην τάφρο του Βιολογικού με αποτέλεσμα , να χρειαστούν πάρα πάνω χρήματα για αυτό το τμήμα και για αυτό έμειναν εκείνα τα 100 μέτρα, τα οποία δεν είχαν τελειώσει και η σύνδεση των παροχών.

Αυτό λοιπόν το τμήμα ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ολοκλήρωσε το καλοκαίρι με δικές της πιστώσεις , γιατί εσείς ως Δήμος στα τρία αυτά χρόνια ενώ διαχειριστήκατε τρείς προϋπολογισμούς με πιστώσεις περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, δεν διαθέσατε ούτε ένα ευρώ για το τμήμα αυτό.

Από αυτό το πολύ μεγάλο ποσόν ένα μόνο φάνηκε. Τα 700 χιλιάδες ευρώ περίπου για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου , για την οποία σας είπα επανειλημμένα μπράβο , γιατί τα υπόλοιπα 700 χιλιάδες ευρώ ήταν χρήματα που άφησα εγώ, μετά την Δημοπράτηση και εκκίνηση του έργου στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού.

Κάντε εσείς λοιπόν τον Δημόσιο απολογισμό σας , τον οποίο εξ’ άλλου είστε και από τον Νόμο υποχρεωμένος και πείτε που πήγαν τα υπόλοιπα περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ;

Εγώ ως «πονηρός πολιτευτής» θα ρωτήσω: Ακούγεται πως ενώ το δασύλλιο του Αστακού δεν καθαρίστηκε ποτέ, υπάρχουν δύο εντάλματα που έχουν πληρωθεί γι ‘ αυτό τον σκοπό, τα οποία είναι από τα 14 εκατομμύρια ευρώ; Αληθεύει αυτό;;;;;

Προσέξτε την απάντηση , η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, γιατί η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί χρυσός!!!!

Ακούστε λοιπόν κύριε Γαλούνη , για το πώς ξεκίνησε το πολύ σημαντικό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Αστακού , του οποίου την αξία δεν μπορείτε , ένεκα των δικών σας ανεπαρκειών να μειώσετε. Για την ακρίβεια των όσων θα αναφέρω μπορείτε , εάν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια , να ενημερωθείτε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Λαϊνά , ο οποίος ήταν και τότε Δημοτικός Σύμβουλος και είναι Άριστος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!!!

Επί της δεύτερης θητείας του κυρίου Σαμαρά ως Δημάρχου , ύστερα από δικές του ενέργειες ενετάχθη το έργο του Βιολογικού στο τρίτο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας το έργο με αρχική πίστωση από το πρόγραμμα αυτό με 7,5 εκατομμύρια ευρώ (αλλά στην ουσία στο πρόγραμμα αυτό όταν γινόταν το έργο υπήρχαν 3,750 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 3,750 εκατομμύρια , ύστερα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αστακού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία υπογράψαμε εγώ ως εκπρόσωπος του Δήμου Αστακού και ο Περιφερειάρχης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έτσι το έργο πέρασε ως έργο γέφυρα στο 4ο ΕΣΠΑ και συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι εργασίες του). Μετά την ένταξη του έργου επί της θητείας του κυρίου Σαμαρά στο Γ ΠΕΠ , ξεκίνησαν από την τότε Δημοτική Αρχή οι μελέτες για την χωροθέτηση και την κατασκευή του έργου.

Όταν πρόκειται για τέτοια έργα , η χωροθέτηση γίνεται αφού υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις , όπως είναι η απόσταση από την Πόλη , το αν είναι δυνατόν να μην είναι ορατός από την Πόλη , που θα πάει ο αγωγός των επεξεργασμένων λυμάτων και ποιος θα είναι ο αποδέκτης τους. Έτσι λοιπόν οι μελετητές την εποχή εκείνη , παρουσίασαν δύο θέσεις ως κατάλληλες. Αυτήν που είναι σήμερα πίσω από τα παλαιά σφαγεία του Αστακού και την άλλη στο αλμυρίκι στο κτήμα Μικελάτου , όπου συγκρίνοντας τα συν και τα πλην κατέληξαν να προτείνουν στον Δήμο Αστακού ως πλέον κατάλληλη αυτή που είναι σήμερα .

Όταν το 2007 ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου Αστακού ο απερχόμενος Δήμαρχος κύριος Πυθαγόρας Σαμαράς , ο οποίος είχε ήδη απαλλοτριώσει τον χώρο κατασκευής του Βιολογικού , μου παρέδωσε όλες τις μελέτες έτοιμες , (χοροθέτησης , τοπογραφικές , ηλεκτρομηχανολογικές , περιβαλλοντικές και τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου). Εγώ ευχαριστώντας τον για ότι είχε κάνει για αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τον Αστακό ,αλλά και για την ευρύτερη περιοχή , του υποσχέθηκα πως εντός 6 μηνών θα δημοπρατούσα το έργο , πράγμα το οποίο έγινε και εντός του 2007 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής από τον ανάδοχο .

Φορέας υλοποίησης και επίβλεψης του έργου ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , γιατί αυτό απαιτούσε ο νόμος , αφού το έργο αυτό πέρα από μεγάλο ήταν και ειδικό και τέτοιοι μηχανικοί – μηχανολόγοι κλπ δεν υπήρχαν στον Δήμο ,αλλά ούτε και στην Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας!!!!

Αυτές είναι αλήθειες , οι οποίες υπάρχουν και στον φάκελο του έργου. Όλα τα άλλα είναι κουτσαβακισμοί ,οι οποίοι δεν αρμόζουν σε μένα!!!!

Όσο για την βροχή που με λαϊκίστικο τρόπο αναφερθήκατε, πως θα πάρει τα σφαγεία , θέλω να ξέρετε πως για την νεροποντή , στην οποία αναφέρεστε , στα τελευταία 50 χρόνια που έγιναν εκεί τα παλαιά σφαγεία , αλλά και τα 100 χρόνια περίπου που υπήρχαν εκεί στάβλοι συνέβη μια φορά , όπως συμβαίνει σε κάποια μέρη του πλανήτη από την Σαμοθράκη μέχρι την Αμερική και την φορά εκείνη ήταν τέτοια η νεροποντή , που έκοψε και τον δρόμο Αστακού – Μεσολογγίου αμέσως μετά το Ναυπηγείο Πόλκα και επάνω στον δρόμο υπήρχαν τεράστιοι βράχοι οι οποίοι κατέβηκαν από το βουνό όπως και στα σφαγεία και χρειάστηκε στο σημείο εκείνο η Νομαρχία να κατασκευάσει καινούργιο γεφύρι και τοιχίο αντιστήριξης του δρόμου.

Εάν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για να μην «πάνε τα σφαγεία στην θάλασσα» κύριε Δήμαρχε δεν είχατε παρά να φτιάξετε ένα λοξό τσιμεντένιο τοιχίο 50 μέτρων πίσω από τα σφαγεία , το οποίο θα εξέτρεπε νερό και βράχων προς το ποτάμι της Βλύχας, αλλά εσείς είχατε άλλες προτεραιότητες!!!

Για περισσότερη ενημέρωσή σας κερνάω καφέ στην παραλία και ευχαρίστως να σας την παράσχω κάθε πληροφορία και να σας επιλύσω όποιες απορίες έχετε , αφού θα αντιληφθήκατε , όπως και κάθε νοήμων συμπολίτης μας , ότι το θέμα το γνωρίζω πολύ καλά και έχω όλα τα στοιχεία!!!

Πάντως κύριε Γαλούνη σας γνωρίζω , ότι χωρίς ίχνος αγωνίας θα περιμένω το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα , για όποια κατά την γνώμη σας έκνομη –παράνομη ενέργεια ή υπεξαίρεση ή κατάχρηση Δημοσίου χρήματος έκανα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Αστακού.

Αγαπητέ κύριε Γαλούνη είμαι από εκείνους , που πιστεύουν σε αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής , πως τους πολιτικούς σου αντιπάλους δεν τους στέλνεις στην φυλακή , αλλά στο σπίτι τους, που είναι η πιο σκληρή φυλακή .

Εγώ λοιπόν κύριε Γαλούνη δεν καταγγέλλω τους πολιτικούς μου αντιπάλους σε Εισαγγελείς (και αυτό όχι υπό μορφή συμβιβασμού , δεν σε καταγγέλλω, μην με καταγγέλλεις, αλλά δεν με ενοχλεί η προσφυγή εναντίον μου στον Εισαγγελέα , όποιος έχει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος μου και όπως είπαμε : Καμιά κωλυσιεργία στην ανακριτική διαδικασία από εμένα . Εγώ δεν χρειάζομαι τις πλάτες του φίλου Παναγιώτη και φίλων Εισαγγελέων).

Για μένα στην Πολιτική Εισαγγελέας είναι ο λαός και την όποια καταγγελία μου είτε με κείμενα και στοιχεία ή με φωτογραφίες την κάνω σε εκείνον και εκείνος με την δική του ετυμηγορία- ψήφο του , στέλνει τον όποιο ανεπαρκή ή αλαζόνα πολιτικό στο σπίτι του, είτε είναι φτωχόσπιτο σαν το δικό μου ή είναι Παλάτι σαν το δικό σας!!!!!

Και να είστε σίγουρος πως αυτή την φορά , που δεν θα υπάρχουν τούβλα για να αλλοιώσουν την πραγματική βούληση του λαού του Δήμου μας , αυτή την φορά η ετυμηγορία του θα είναι και δίκαιη και αυστηρή!!! Δηλαδή για να ακριβολογούμε πολύ αυστηρή απέναντι σε ψεύτικες υποσχέσεις!!!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω σε όλους τους φίλους μου ένα αγαπημένο μου τραγούδι του μεγάλου Διονύση Σαββόπουλου:

Θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή:

Αυτά τα λόγια με σφίξανε σαν πένσα,
τα είπε χθες το βράδυ μια ψυχή
κι ένας φαλάκρας, απ’ έξω και από μέσα χαμογελούσε,
ναι, γιατί να σκοτιστεί.

Θυμάσαι που βαλάντωνες εκεί στην εξορία
και διάβαζες και Ρίτσο και αρχαία τραγωδία;
τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη
και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη.

Στη φοιτητριούλα που σ’ έχει ερωτευτεί
θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή.
Τζάμπα χαραμίζει θα πάω να της πω
το νεανικό της και αγνό ενθουσιασμό.

Εκείνο που υψώνεται και σε εκμηδενίζει
είναι της καρδούλας μου το φως που ξεχειλίζει
και ότι σε γλιτώνει και σου δίνει την αιτία
είναι που χρειάζεται και η γραφειοκρατία.

Ο πρώτος προβοκάτορας απ’ όλους στη ζωή μου
είναι η αφεντιά σου που αντιγράφει τη φωνή μου.
άλλαξες το σώμα μου με έπιπλα και σκεύη
σαν τον σοσιαλισμό που σε βολεύει.

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα.


Αστακός 1/11/2017

Dr . Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad